Ірина Сех: "Найперший наш обов'язок – підтримка сімей військових"

Ірина Сех: "Найперший наш обов'язок – підтримка сімей військових"

09.10.14 08:07 0 682
Перше, чим має перейматися громада та влада, – підтримка сімей військових. Про це 6 жовтня 2014 року в етері львівського радіо заявила народний депутат України свободівка Ірина Сех.

За словами Ірини Сех, є велика проблема в тому, що з однієї сім'ї мобілізують, до прикладу, двох синів. "Проблеми військових розумієш, коли спілкуєшся з ними та їхніми матерями. Був випадок, коли мобілізували двох братів, а з мамою не було кому залишитися. Тому я підготувала відповідний законопроєкт: якщо одна дитина є на війні, то друга може піти тільки з власного бажання", – розповіла народний депутат.

Свободівка також є автором законопроєктів про неоподаткування підприємців, які допомагають армії, а також про соціяльний статус учасників війни: "Я звернулася до Прем'єр-міністра України з клопотанням про надання коштів з держб'юджету на купівлю квартир сім'ям загиблих військовослужбовців. Вийшло розпорядження Кабміну, але, на жаль, для Львівської області було призначено найменшу суму – 200 тисяч гривень. Тому я повторно звернулась до Кабміну, і Львівщині додатково надали більше 700 тисяч гривень".

Націоналістка нагадала, що Львівщина – одна з небагатьох областей, де родини військових отримують допомогу і з обласного б'юджету: "Коли були перші загиблі – п'ять льотчиків із Бродів, я ініціювала надання матеріяльної допомоги з обласного б'юджету. Зараз ми вже поховали більше ніж 100 людей. Довелося скоротити всі б'юджетні програми і спрямувати кошти з резервного фонду. Але ми повинні допомагати цим сім'ям".

За словами Ірини Сех, депутати зі "Свободи" також внесли і домоглися ухвалення законів про збільшення б'юджетних видатків на армію, про надання бійцям АТО статусу учасників бойових дій та відповідних соціяльних гарантій, про лікування поранених військових у державній клініці "Феофанія".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівські школярі на ...

КОМЕНТАРІ