У Львові за сприяння свободівців у Києві презентували книгу Ганса фон Даха "Тотальний опір"

У Львові за сприяння свободівців у Києві презентували книгу Ганса фон Даха "Тотальний опір"

09.10.14 13:12 0 876
7 жовтня 2014 року в Києві у Центральному будинку офіцерів відбулась презентація книги майора швейцарської армії Ганса фон Даха "Тотальний опір", присвяченої принципам ведення партизанської війни. Захід відбувся за підтримки ВО "Свобода" та молодіжних громадських організацій "Сокіл" і "Студентська Свобода". Вів презентацію народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з національної безпеки і оборони свободівець Юрій Сиротюк.

На презентації виступили Ірина Фаріон, Віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань Олександр Сич, Юрій Сиротюк, директор видавництва "Астролябія" Олег Фешовець та лідер гурту "Тінь сонця" свободівець Сергій Василюк.

Юрій Сиротюк наголосив, що "мала війна", описана в книзі фон Даха, може застосовуватись українцями не лише в оборонних цілях, але і в наступальних, а вивчення цієї книги має бути обов'язковим для всіх чоловіків, придатних до військової служби.

Ірина Фаріон зазначила: "Я дуже тішусь, що Олег Фешовець презентує цю книгу в Києві, бо вже 16 жовтня ми покажемо цей текст львів'янам у моєму проєкті "Від книги до мети". І у Львові ми почали активне практичне застосування цієї книги. Впродовж трьох тижнів у кожному районі міста проводяться вишколи для всіх охочих з елементарних питань оборони-наступу. Мене відверто дратує, що наше міністерство називається "Міністерство оборони", а не "Міністерство Збройних Сил", і вся наша військова доктрина будується на обороні. Ми з нації-жертви маємо ставати нарешті нацією месників. Будемо сподіватись, що книга цього мужнього швейцарця стане дзвоном в українських душах і ми будемо зміщувати акцент з оборонного, поразкового настрою на настрій експансивний, наступальний і самодостатній. Стріляють не лише кулеметами, але й ідеями та словами. Видавництво Олега Фешовця "Астролябія" опрацьовує колосальну кількість філософських текстів. Тому я сподіваюсь, що найближчим часом вийде переклад Освальда Шпенґлера "Сутінки Европи". Щоби ми не були замилувані ніяких іншим світом, окрім власного. Це не принцип егоїзму, це принцип адекватного сприйняття себе в цьому космополітичному світі".

Юрій Сиротюк підкреслив, що абсолютно немає підстав весті мову про "антитерористичну операцію": "Є велика 360-річна війна, яка почалась не з окупації Криму, а з Переяславської ради. І ми – перше покоління, яке має достатньо ресурсів і сил, аби дати відсіч ворогу. Але бачимо ступінь розвалу нашої армії, генералітету та політичної еліти. Тому я почав шукати оптимальну концепцію обороноздатної держави. І книга Ганса фон Даха "Тотальний опір" була однією з цеглинок концепції, яка лягла в основу нашої парламентської постанови про підвищення обороноздатності країни. Формат війни з москалями завжди був виграшний для українців, формат миру й переговорів – завжди програшним".

Віце-прем'єр-міністр свободівець Олександр Сич акцентував увагу на складній структурі сучасної "гібридної" війни, одним із головних рівнів якої є інформаційний: "Майор Ганс фон Дах написав свою книгу в 1957 році, коли вся Европа жила в очікуванні нової світової війни між Совєцьким Союзом та всім західним світом. У книзі зазначено, що сучасні війни є війни світоглядні, і для новітнього окупанта головним є вже не захоплення територій, а інтеграція населення в своє світоглядно-ідеологічне поле. Саме це і робила московська імперія протягом свого існування. Саме через усвідомлення цього книга фон Даха цінна не лише як практичний посібник із ведення партизанської боротьби".

Цього ж дня презентація книги "Тотальний опір" відбулась і в приміщенні Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Інститут національної ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ