В Луцьку розповіли як отримати компенсацію додаткових витрат на оплату комунальних послуг

В Луцьку розповіли як отримати компенсацію додаткових витрат на оплату комунальних послуг

09.10.14 13:29 0 712
З 1 липня 2014 року набрав чинності Порядок призначення і надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води в умовах підвищення цін і тарифів на зазначені послуги, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2014 року № 83 «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги».

Право на отримання компенсації додаткових витрат на комунальні послуги мають сім'ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім'ї. Величина прожиткового мінімуму встановлена Законом України “Про Державний бюджет України на 2014 рік”: для дітей віком до 6 років – 1032 гривні, для дітей віком від 6 до 18 років – 1286 гривень, для працездатних осіб – 1218 гривень, для осіб, що втратили працездатність – 949 гривень.

За компенсацією може звернутись особа, яка зареєстрована у житловому приміщенні.

Розмір компенсації розраховується як різниця між розміром плати за вказані послуги у межах норм споживання (з урахуванням пільг та субсидії) після підвищення цін і тарифів на послуги та розміром відповідного платежу, який сім'я сплачувала до зміни цін і тарифів на ці послуги. Компенсація надається з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років окремо для кожного виду комунальних послуг в опалювальний і неопалювальний періоди.

Для отримання компенсації громадянам необхідно звернутись в департамент соціальної політики з відповідною заявою та пред'явити паспорт кожної зареєстрованої особи, ідентифікаційні номери, а також надати:

- довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб;

- довідки про доходи затвердженого зразка кожної зареєстрованої особи (крім непрацюючих пенсіонерів);

- довідки про доходи від земельної ділянки, земельної частки (паю), виділеної внаслідок розпаювання землі (надається в разі наявності такої ділянки).

Прийом громадян проводиться за адресами: пр-т Волі, 4а; вул. Бенделіані, 7 (філія №2); пр-т Соборності, 29б (ЖЕК № 8 ЖБК); вул. Федорова, 9 (ЖКП № 11). Для з'ясування питань щодо порядку призначення компенсації звертатись за телефоном 284161.

Департамент соціальної політики

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ