У Луцьку відбулись громадські слухання щодо пасажирських перевезень пільгових категорій громадян

У Луцьку відбулись громадські слухання щодо пасажирських перевезень пільгових категорій громадян

09.10.14 10:26 0 696
У Палаці культури нашого міста відбулись громадські слухання на тему: “Пасажирські перевезення пільгових категорій громадян у м. Луцьку”. До участі у слуханнях зареєструвалось 105 людей. Аби вислухати пропозиції та думки лучан, участь у заході взяли Луцький міський голова Микола Романюк, секретар міської ради Сергій Григоренко, депутати міської ради, керівники профільних структурних підрозділів міської ради.

Затвердивши регламент роботи, обравши секретаря та членів лічильної комісії, перейшли до виступів учасників громадських слухань. Лучани зверталися за роз'ясненням, які саме пільгові категорії мають право на безоплатний проїзд. Деякі з них – незадоволені роботою перевізників. Присутній на слуханнях начальник управління транспорту та зв'язку міської ради Анатолій Миронюк повідомив, що міська рада системно працює з перевізниками у цьому напрямку. Вони звітують на засіданнях виконавчого комітету, здійснюється моніторинг їх роботи та напрацьовуються пропозиції щодо її вдосконалення.

Лучанин Григорій Ощепков закликав присутніх користуватися електротранспортом. На його думку, цей вид транспорту є найвигіднішім. „Навіть відмінили маршрутки № 15,15а та замінили їх на тролейбуси, де інваліди, ветерани їздять безкоштовно”, - зауважив він й висловив вдячність міському голові Миколі Романюку та директору підприємства ЛПЕ Анатолію Тимощуку за те, що розвивають це підприємство.

Начальник управління транспорту та зв'язку міської ради Анатолій Миронюк під час виступу зауважив, що питання пільгового перевезення на маршрутах загального користування є проблемним у зв'язку із заборгованістю та недостатньою кількістю субвенційних коштів з державного бюджету. Ще одним невирішеним питанням є відсутність у державі жодного нормативного документу, що регламентує середньомісячну частоту поїздок пільгових категорій громадян. „Розмір відшкодувань, що надає держава, покриває лише частинку пільгових перевезень”, - наголосив він. До слова, підприємство ЛПЕ щороку недоотримує майже 1 млн грн на перевезення пільгових категорій громадян.

Міський голова Микола Романюк повідомив, що цього року міській раді з держави виділили субвенцію у розмірі 17 млн 357 тис. грн, з них на пільговий проїзд – 15 млн 332 тис. грн. „Всі кошти надходять відповідно до державного розподілу, що передбачено пільговим категоріям згідно чинного законодавства”, - наголосив він. З коштів, що виділяються на пільгові перевезення, частину направлено на підприємство електротранспорту, іншу – на ті маршрути, що безкоштовно перевозять категорію дітей-війни. А це - маршрути № 9, 18, 26, 27, 47,що здійснюють перевезення цієї категорії громадян та пролягають через незадіяні електротранспортом вулиці міста. Міський голова запевнив, що готовий клопотати перед Кабінетом Міністрів України щодо переформування бюджету, аби забезпечити кошти для перевезення пільгових категорій громадян в інших маршрутках міста, бо у міському бюджеті таких коштів немає.

Міська рада розробила ряд заходів для забезпечення проїзду пільгової категорії громадян. Так, маршрутна мережа електротранспорту покриває всі магістральні вулиці міста та сполучає найбільші пасажироутворюючі місця із соціально необхідними установами, підприємствами, ринками, лікарнями тощо. „Ми робимо все можливе для збільшення кількості електротранспорту. Адже тролейбуси безкоштовно перевозять усі пільгові категорії громадян. Тому ми постійно збільшуємо рухомий склад цього транспорту. У порівнянні з минулим роком їх кількість зросла з 26-ти до 42-х”, - зазначив Микола Романюк й додав, що найближчим часом у планах закупити ще два польських тролейбуси. Окрім цього, з 25 липня цього року для пільговиків міста безкоштовний проїзд став і на маршруті 15, 15а, яким тепер курсують також тролейбуси.

Після виступів та запитань учасники громадських слухань вирішили протягом п'яти днів напрацювати резолюцію та дати її для розгляду до міської ради.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: в ...

КОМЕНТАРІ