У Волинській області створено робочу групу з розслідування фактів зникнення громадян у зоні проведення антитерористичної операції

У Волинській області створено робочу групу з розслідування фактів зникнення громадян у зоні проведення антитерористичної операції

09.10.14 16:12 0 640
Задля забезпечення належної організації взаємодії органів прокуратури та органів внутрішніх справ області при розслідуванні кримінальних проваджень за фактами зникнення, викрадення людей та виявлення невпізнаних тіл загиблих бійців у зоні проведення антитерористичної операції спільним наказом прокурора Волині та начальника УМВС України в області утворено робочу групу, завданням якої є розгляд повідомлень про такі факти і негайне внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Група, яку очолив заступник прокурора області Геннадій Парфелюк, забезпечуватиме швидке та повне розслідування у всіх кримінальних провадженнях за фактами безвісного зникнення, викрадення волинян та виявлення невпізнаних тіл загиблих на території проведення АТО.

Відділ процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури області організовуватиме відібрання зразків біологічного походження у близьких родичів зниклих та призначення молекулярно-генетичних експертиз для встановлення ДНК-профілю зниклої особи та порівняння з ДНК-профілями невпізнаних тіл бійців, виявлених у зоні проведення антитерористичної операції.

Прокурори у кримінальних провадженнях у найкоротший строк виноситимуть постанови про відібрання зразків біологічного походження у близьких родичів зниклих осіб та перевірятимуть їх виконання.

Відтак волинянам, рідні та близькі яких зникли в зоні проведення АТО, слід звертатися в УМВС України у Волинській області за адресою: м. Луцьк, вул. Винниченка, 11, каб №19 або телефонувати за номером (0332) 74-20-58.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ