У Волинській області до голови облдержадміністрації зі своїми проблемами звернулися 35 жителів Ковельщини

У Волинській області до голови облдержадміністрації зі своїми проблемами звернулися 35 жителів Ковельщини

09.10.14 08:37 0 591
6 жовтня голова облдержадміністрації Володимир Гунчик провів виїзний прийом громадян у Ковельському районі.

Люди зверталися з різноманітними питаннями: одні нарікали, що упродовж багатьох років їх проблеми не вирішуються; інші ж – отримували вже допомогу, однак потребують ще. Серед порушених людьми питань – надання якісних комунальних послуг, проблеми військовослужбовців, земельна тематика, будівництво соціальних об'єктів та доріг, працевлаштування, соціальний захист. Для кожного жителя району всі вони по особливому важливі.

Зокрема, голова Білинської сільської ради клопотала про завершення будівництва школи в селі Білин. За торішніми розрахунками кошторисна вартість цього проекту – 22 млн грн. За її словами, уже зведено три поверхи, перший і другий уже - з встановленими вікнами. Варто було б до зими накрити приміщення. Голова облдержадміністрації насамперед подякував посадовцю за ініціативність та турботу про людей. «Школу маємо дітям збудувати. Потрібно напрацювати спільне рішення, переглянути кошторисну вартість, та у 2015 році завершити об'єкт», - зауважив він.

Водночас, депутат Дубівської сільради просив сприяння у відкритті додаткової групи в місцевому дошкільному навчальному закладі, оскільки село розвивається, а відтак і дітей народжується більше. Володимир Гунчик зауважив, що для того, щоб цей об'єкт включити у перелік фінансування з держбюджету, потрібно у найкоротші терміни розробити проектно-кошторисну документацію, винести на сесію райради. Це завдання – за місцевою владою. Проект має бути за змішаною формою співфінансування.

У свою чергу, жителі військового містечка бідкалися, що вже упродовж років ходять по кругу і ніяк не можуть вирішити проблему з опаленням їх житлових площ. Оскільки, будівлі за документацією належать Ковельській міській раді, а земля, на якій зведені помешкання – сільській раді. Голова облдержадміністрації дав доручення місцевій владі насамперед впорядкувати земельні питання, тоді ж чітко з'ясується, хто ж надаватиме людям послуги з теплопостачання.

Голова облдержадміністрації вислухав кожного ковельчанина, який прийшов до влади за допомогою. Загалом на прийом звернулося 35 осіб.

«Будівництво шкіл, дитсадків, доріг, а також розвиток вугільної та торфодобувної галузі – в пріоритеті влади. І добре, що люди самі висловлюють готовність до співпраці. А коли влада бачить ініціативність громади, що той чи інший проект їй потрібен, тоді й долучається до справи», - наголошував Володимир Гунчик, спілкуючись з людьми.

Наступний прийом громадян з особистих питань голови облдержадміністрації відбудеться 20 жовтня у Луцьку, після чого через два тижня знову в районі.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Канадські спостерігачі ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ