В Луцьку арт-терапія для зняття стресу

В Луцьку арт-терапія для зняття стресу

09.10.14 14:23 0 815
Все більше лучан відвідують заняття із арт-терапії «Анти Стрес Зона», організований Луцьким міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у співпраці з ВОГО «Корпорація щастя», арт-терапевтом Ольгою Созонік і художницею Мариною Лактіоновою.

Учасники проекту із задоволенням та бажанням відвідують творчі заняття із арт-терапії – у затишній атмосфері під звуки заспокійливої музики вони малюють, створюють колажі, висипають мандали кольоровим піском, у команді розмальовують фрактали, користуються народними традиціями і створюють тематичні ляльки-мотанки. Відвідувачі занять із арт-терапії зазначають, що справді під час заняття вони заспокоюються, знімають напругу, врівноважують свої емоції. Жінки, чоловіки яких перебувають у зоні АТО, зазначають, що після заняття із арт-терапії, вони повертаються додому із внутрішнім спокоєм. Вони неодноразово повторюють, що це дуже важливо – адже на відстані кілометрів чоловікові важливо чути у жіночому голосі впевненість у тому, що все буде добре. Жінки кажуть, що мають тільки хвилини розмови, під час яких вони повинні вселити чоловікам віру, сказати слова, котрі підтримують. Все відчувається на рівні інтуїції, у таких ситуаціях існує невидимий енергетичний зв'язок у сім'ї - і для цього жінці необхідно бути спокійною. Саме за цим і приходять на заняття із арт-терапії такі жінки.

В рамках проекту «Анти Стрес Зона» уже пройшли заняття «Мандала гармонії із кольорового піску», «Мандала команди», «Карта цілі», «Лялька-дзвіночок – для нагадування про жіночі мрії», «Лялька жіночого успіху», «Малюнок на склі», «Малюнок на мокрому папері». Арт-терапія – це можливість знайти у собі ресурс, мотивацію, провести реконструкцію своїх мрій та цілей, дізнатися про свої потреби та знайти сили для їх задоволення. Цікавою несподіванкою стало заняття із малювання улюбленими та неулюбленими кольорами – учасники знайшли більше ресурсів та позитивних моментів у тому малюнку, який намалювали «поганими кольорами».Учасники зробили висновок, що невдачі та труднощі дають набагато більше сили та формують бачення позитивного майбутнього, якого б не було, якби не перешкоди. Арт-терапевт Ольга Созонік зазначає, що програму занять складено таким чином, щоб учасники крім зняття стресу та напруги могли присвятити цінний час для себе, для свого особистісного розвитку. На думку Ольги, криза та несприятливі умови у державі – це час, коли дуже важко, з іншого боку це час переоцінки, пошуку цінностей, осмислення свого життя. Це час, коли залишаєш для себе тільки важливе.

Як зазначає директор Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан - це є вдалий і потрібний соціальний проект. Проект направлений перш за все на особистість, підтримку, допомогу і, разом з тим, на допомогу розкрити свій внутрішній потенціал, заспокоїтись і своїм же позитивом ділитися з іншими людьми. Підтримка чоловіків - це основна допомога жінок. Жінка приносить мир і спокій. Жінка будує стосунки, зігріває домашнє вогнище. Жінка як мати, як дружина сприяє миру і стабільності.

Ольга Созонік переконана що арт-терапія – це творчість, котра розвиває та дарує крила. Арт-терапія доступна кожному, навіть вдома у звичних умовах. Прикладом використання арт-терапії вдома є вишивка, бісероплетіння, декупаж. Останнім часом все більшої популярності такі заняття набувають ще більшої популярності – це спосіб, в який на інтуїтивному рівні люди займаються боротьбою зі стресом вдома. У важкі часи людина часто звертається до творчості – адже це допомагає жити, нагадує про творчий потенціал, дає підказу «Ти можеш, у тебе виходить!».

Творчість завжди лікує та дає підтримку, стишує негативні емоції, дає можливість виплеснути їх. У період стресу важливо виплескувати негативні емоції та зосереджувати увагу на хорошому, арт-терапії пропонує для цього різні варіанти. Так можна створювати картини улюбленими та неулюбленими кольорами, створювати колажі «Мої мрії», «Мій спокій», «Моя впевненість», або робити тематичні фотографії « бачу жовте», «Радість у моєму дні». Все просто, легко та доступно. Для зайнятих буденними клопотами людей ці завдання на перший погляд здаються безглуздими, але насправді вони приносять досить великі результати. Краще позбуватися від негативу на папері, чим передавати ці емоції своїм близьким, друзям, колегам!

Запрошуємо лучан до участі у проекті «Анти Стрес Зона», заняття відбуваються щосуботи, об 11.00 годині за адресою: проспект Соборності, 18 (ІІ поверх, ліве крило ДРАЦСу).

Отож вперед назустріч творчості та спокою – для підтримки та на радість своїм близьким!

Луцький міський центр соціальних служб для дітей дітей, сім'ї та молоді

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі керівники ...
Наступна новина: На Львівщині розпочалася ...

КОМЕНТАРІ