У Волинській області прокуратура в суді домоглася відшкодування понад 100 тис. грн. шкоди, завданої незаконною вирубкою дерев у заказнику

У Волинській області прокуратура в суді домоглася відшкодування понад 100 тис. грн. шкоди, завданої незаконною вирубкою дерев у заказнику

09.10.14 09:35 0 610
Понад 108 тис. грн. шкоди, завданої незаконною вирубкою дерев на території ландшафтного заказника "Кормин", доведеться відшкодувати до бюджету державному підприємству "Цуманське лісове господарство".

Ще у 2012 році, як було встановлено прокурорською перевіркою, лісовим господарством в порушення вимог законодавства, без наявного, затвердженого Міністерством навколишнього природного середовища, ліміту та дозволу Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Волинській області було видано п'ять лісорубних квитків на проведення заходів з формування та оздоровлення лісів на території заказника, в результаті чого незаконно було вирубано сироростучі та сухостійні дерева.

Аби відшкодувати понад 108 тис. грн. завданої природному середовищу шкоди, Волинський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері звернувся до суду з позовом в інтересах Державної екологічної інспекції у Волинській області до державного підприємства "Цуманське лісове господарство".

Рішенням господарського суду Волинської області від 22 серпня 2014 року позов прокурора було задоволено в повному обсязі й ухвалено стягнути з ДП "Цуманське ЛГ" цю суму. Рівненський апеляційний господарський суд 06 жовтня 2014 року залишив це рішення без змін.

Відтак завдяки прокурорському втручанню завдані природі збитки будуть відшкодовані.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Рівному орендодавці ...

КОМЕНТАРІ