У Волинській області у рамках проведення Тижня безпеки рятувальники з дошкільнятами гасили умовну пожежу

У Волинській області у рамках проведення Тижня безпеки рятувальники з дошкільнятами гасили умовну пожежу

09.10.14 17:56 0 650
8 жовтня в рамках проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області спільно із працівниками освіти та бійцями частини спеціальної пожежної техніки міста Луцька організували цікаве заняття «У гостях в Служби Порятунку «101», спрямоване на виховання у дітей культури поведінки при виникненні пожежі чи будь-якої надзвичайної ситуації.

Фахівці ДСНС провели роз’яснювальну роботу з найменшими лучанами, наголосили на основних постулатах безпечної поведінки, розповіли про роботу пожежно-рятувальних підрозділів, продемонстрували тактико-технічні характеристики пожежного автомобіля, дозволили приміряти бойове спорядження рятувальника: діелектричні чоботи та рукавиці, що є захистом від ураження електричним струмом, показали як за допомогою пневмоподушки можна з легкістю підняти будь-яку вагу, чи то пожежний автомобіль, чи то залізобетонну плиту, що дає змогу врятувати постраждалого і надати необхідну першу медичну допомогу.

Та найцікавіше чекало малят попереду. Вогнеборці влаштували для дітей веселу вікторину «Хто швидше загасить вогонь», де кожен бажаючий мав можливість подати воду з пожежного ствола разом із справжніми рятувальниками, що викликало шквал емоцій у дітвори.

До речі, під час проведення заходу не лише діти посміхалися працівникам Служби Порятунку – по завершенню вправ з гасіння пожежі всім усміхнулася веселка.

Подібні уроки безпеки працівники Управління ДСНС України у Волинській області проводять у всіх навчальних закладах області, адже навчити підростаюче покоління як не розгубитись в екстремальних умовах є дієвим методом запобігти біді.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ