Чернівецькі міліціонери викрили зловмисника, який ошукав буковинця на понад 10 тисяч гривень

Чернівецькі міліціонери викрили зловмисника, який ошукав буковинця на понад 10 тисяч гривень

10.10.14 16:20 0 703
До Шевченківського райвідділу звернувся мешканець міста Чернівців. 41 – річний чоловік повідомив правоохоронців про те, що його ошукали «серед білого дня».

Чернівчанин збирався продати свій ноутбук, дав відповідне оголошення на веб-сайті. Через деякий час йому зателефонував чоловік, який вирішив придбати товар. Продавець продиктував номер власної банківської картки, на яку покупець мав перерахувати 10 500 гривень. За декілька хвилин і справді на телефон чернівчанина прийшло СМС-повідомлення від банку про зарахування коштів на рахунок. Тоді задоволений продавець передав ноутбук новому власнику.

Коли чоловік пішов до банкомату, аби зняти отримані кошти, спершу не повірив в те, що побачив. На рахунку «перерахованих» грошей не було. Тут він зрозумів, що його ошукали, тож чоловік одразу звернувся за допомогою до правоохоронців. Як виявилося, жодних коштів і справді не було перераховано і, відповідно, жодного повідомлення про зарахування грошей від банку не було. Це липове СМС відправиви кмітливий зловмисник за допомогою спеціальної програми.

Працівники Шевченківського райвідділу міліції вжили ряд необхідних оперативно-розшукових заходів. І за допомогою небайдужих буковинців викрили шахрая. Ним виявився 36-річний мешканець Львову, неодноразово судимий за майнові злочини.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження, за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Триває слідство.

А буковинська міліція вкотре нагадує, що сайти купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет є одним із найпопулярніших місць для шахраїв. Тож будьте особливо уважні і пам'ятайте крилату фразу героя фільму «12 стільців»: «Зранку – гроші, ввечері - стільці». І, бажано, готівкою.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку під час рейду ...

КОМЕНТАРІ