Стратегічно важливими напрямками Володимира Гунчика для стабільного розвитку Волині є: підтримка малого і середнього бізнесу, транспортної мережі, сільського господарства та туризму

Стратегічно важливими напрямками Володимира Гунчика для стабільного розвитку Волині є: підтримка малого і середнього бізнесу, транспортної мережі, сільського господарства та туризму

10.10.14 11:20 0 655
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, оцінюючи стратегічні напрямки розвитку Волинського краю на найближчі п'ять років, виокремив, на його думку, чотири найголовніших. Про це він розповів на своїй першій зустрічі із членами громадської ради при ОДА.

Голова облдержадміністрації, оцінюючи перспективи майбутнього нашого регіону перш за все наголосив на розвитку і підтримці малого і середнього бізнесу, як локомотиву економічного зростання краю. «Якщо завтра зміниться кон'юнктура ринків, великий бізнес згорне виробництво і перенесе його в інші регіони чи держави, де це буде вигідно йому. Мали і середній бізнес – це місцеві люди, мешканці нашого краю, які працюють у містах, містечках та селах», - зазначив він.

З огляду на прикордонне розташування області, ще одним важливим напрямком роботи є розвиток транспортної мережі, модернізація доріг. Сюди, на думку Володимира Гунчика, можна буде активно залучати грантові кошти, адже свого часу наша сусідня держава Польща вклала у свої дороги 72 млрд євро. «Якщо це вдалося їм, то і ми можемо таким чином діяти. А розбудова доріг потягне за собою і активний розвиток інфраструктури, розвиток малого і середнього бізнесу», - підкреслив він.

Сільське господарство, розвиток комплексів повного циклу: від вирощування продукції до її переробки, - ще один важливий стратегічний напрямок. «Волинь має потужні ресурси: цьогоріч в окремих господарствах зібрали до 80 центнерів за гектара зернових культур. Гарний урожай цукрових буряків. Тобто є можливості працювати, розвиватися», - сказав голова облдержадміністрації. «Однак поки спеціалізуємося на експорті сировини, а правильним би було, щоб господарства краю виробляли власний готовий продукт», - зауважив він.

Не оминув Володимир Гунчик і підвищення туристичної привабливості Волині. На його думку, область має потужний потенціал: культурні й духовні пам'ятки, старовинні замки й палаци, озера, ліси, рекреаційні зони. Однак все ще ми залишаємося обабіч туристичних потоків. На переконання голови облдержадміністрації, у цьому випадку, просто необхідно переймати досвід наших сусідів. Вагомим чинником тут стане і відкриття ще одного переходу «Адамчуки-Збереже», який спросить шлях в Україну й на Волинь іноземних туристів.

«Ці чотири напрямки є пріоритетними на найближчі роки. Адже сюди входить практично усе. Ріст однієї галузі потягне за собою інші», - резюмував Володимир Гунчик.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині проведено ...
Наступна новина: Співробітники Львівської ...

КОМЕНТАРІ