Володимир Гунчик: Стратегію Волині до 2020 року потрібно вибудовувати від найменшого села

Володимир Гунчик: Стратегію Волині до 2020 року потрібно вибудовувати від найменшого села

10.10.14 09:59 0 697
Бюджет області-2105 та Стратегія розвитку регіону до 2020 року – до розробки цих важливих документів повинні активно долучатися представники громадськості краю за посередництвом громадської ради при ОДА. Таку думку висловив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час зустрічі із членами дорадчого органу.

Він зазначив, що ці два напрямки роботи є вкрай важливими для розвитку регіону і включають себе усі, без винятку аспекти та напрямки діяльності усього господарського комплексу краю: від розподілу коштів і до наукової та культурної діяльності.

«Майбутнє нашого регіону, його стабільність, економічний ріст – все це нині розглядається через призму цих документів. Це посил до людей: ось такі зобов'язання влада бере на себе», - зауважив голова облдержадміністрації.

Володимир Гунчик також особливо підкреслив, що при розробці та плануванні таких важливих стратегічних документів віднині керуватимуться кардинально іншими принципами. Тобто напрацювання структури розвитку регіону починатиметься від сільської, селищної ради. Потому вони узагальнюватимуться на рівні району, міста – а тоді – будуть об'єднані в єдину обласну Стратегію. Так само і при плануванні бюджетів.

«В іншому випадку, коли цифри будуть спускатися зверху, а сільський голова мудруватиме, як йому відремонтувати потім дорогу чи завершити будівництво, про ніякий розвиток і мови йти не може. Час зав'язувати із підходами радянського минулого. Коли верхи віршували, а низи навіть не намагалися виявляти ініціативу», - акцентував голова облдержадміністрації.

Відтак, він звернувся до членів громадської ради при ОДА делегувати своїх представників до робочої групи із розробки Стратегії розвитку краю до 2020 року. Передусім до її складу входитимуть волинські науковці, фахівці із залучення грантових коштів, які знайомі із сучасними тенденціями, мають досвід міжнародної співпраці. Однак, роль громадськості ніхто не нівелюватиме. Завдання громадської ради при ОДА– стати тут посередником, доносити до людей інформацію, і навпаки: вносити пропозиції, почуті від волинян.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ