У Волинській області громадська рада при ОДА має стати посередником між владою та мешканцями нашого краю

У Волинській області громадська рада при ОДА має стати посередником між владою та мешканцями нашого краю

10.10.14 08:08 0 619
Громадська рада при облдержадміністрації має стати консолідованим органом, який, окрім дорадчих та контролюючих функцій, має бути готовим давати реальні рекомендації владі та брати на себе відповідальність за них. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час своєї першої зустрічі з членами Громадської ради, яка нині функціонує при голові ОДА.

Володимир Гунчик насамперед зауважив, що перед тим, як прийти на цю зустріч, він детально вивчав роботу громадської ради при ОДА та її склад. На його думку, роботу цього дорадчого органу потрібно переформатувати задля підвищення ефективності прийняття рішень. «Громадська рада при облдержадміністрації має стати посередником між владою та мешканцями нашого краю. Ваш голос – це голос громади Волині. Рішення, які ми приймаємо, мають пройти, за вашим посередництвом, крізь сито думки людей. В свою чергу, влада готова виносити свої пропозиції на розсуд громадськості за вашим посередництвом», - зазначив він.

На переконання голови облдержадміністрації, ця громадська рада має стати єдиним консолідованим органом, до якого би входили представники бізнесу, роботодавців, підприємців, громадських об'єднань, молоді, засобів масової інформації, представників місцевого самоврядування. І своєю діяльністю охоплювати усі аспекти життєдіяльності Волині.

Володимир Гунчик підкреслив, що він готовий до такого формату роботи. «Громадська рада при владі, якщо вдатися до мови метафор – це щука, щоб не дрімав карась. Тобто це має бути орган, який після консультацій, обговорень, дає рекомендації з тих чи інших питань представникам влади, несе відповідальність за них, контролює, чи прислухаються до цих рекомендацій. Тобто має бути повноцінна двостороння співпраця. Я до такої роботи готовий», - наголосив голова облдержадміністрації.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині грабіжник ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ