Луцьк: «Дзвінок до боржника» - перші результати

Луцьк: «Дзвінок до боржника» - перші результати

10.10.14 13:02 0 622
Одним з основних проблемних питань на КП «Луцькводоканал» залишається низький рівень платежів за послуги водопостачання та водовідведення населенням міста. Всі чудово розуміють, що стабільне функціонування підприємства та безперебійне надання якісних послуг можливо лише за умови своєчасної оплати та стабільного надходження коштів у повному обсязі від споживачів водоканалу.

Справа в тім, що саме населення є основним споживачем підприємства та становить 86% у структурі споживання послуг водопостачання та водовідведення. Станом на 01.10.2014р. загальна заборгованість населення Луцька та району за спожиті послуги становить майже 5.5 млн. грн.

Відділ збуту комунального підприємства «Луцькводоканал» веде постійну роботу з боржниками по стягненню заборгованості. Одним з напрямків такої роботи стало впровадження на підприємстві системи автодозвону.

Нагадаємо, що з 7 серпня в тестовому режимі запрацювала автоматизована система інформування населення про заборгованість «Call Center DTR». Це спеціальна програма, яка дозволяє телефонувати споживачам та нагадувати про необхідність погасити заборгованість. Автоінформатор автоматично набирає номер телефону, чекає доки піднімуть трубку та видає повідомлення кожному боржнику. Автодозвін здійснюється до боржників, які мають заборгованість більше 100 грн. та тих, хто має поточну заборгованість (від 1 місяця). Важливо щоб людина прослухала повідомлення до кінця, тому що кинувши трубку під час сповіщення, система знову включить споживача до переліку тих, кому ще потрібно дзвонити.

Телефонні дзвінки здійснюються в робочі дні (пн. -пт.) з 18.00 до 21.00, у вихідні – з 9.00 год. до 20.00.

Уже 2 місяці як на підприємстві працює система «Автодозвін». Про досягнуті результати розповів начальник відділу збуту Цвяк Віктор Миколайович: “Спершу хочу наголосити на тому, що перший місяць система працювала в тестовому режимі. Нами було опрацьовано певні недоліки, які виникали в роботі «Автодозвону» (зокрема невірні номери телефонів, невідповідність стану заборгованості споживача реальним цифрам тощо). І лише у вересні, шляхом проб та помилок нам вдалося їх усунути і система запрацювала більш чітко.

Принаймні зараз я можу сказати, що телефонне нагадування значно ефективніше за письмове. Так за результатами роботи системи автодозвону за вересень місяць споживачі розраховуються за спожиті послуги водопостачання та водовідведення за кілька днів чи навіть наступного дня після дзвінка – на суму 26,8 тис. грн. було надано квитанцій про оплату у відділ збуту після отримання повідомлення по телефону.

Також ще раз хочу наголосити на тому, що якщо споживач під час автодозвону не дослухав повідомлення до кінця й кинув трубку, система знову включить його до переліку споживачів «на попередження», причому поставить не в кінці, а на початку списку. В цьому мали можливість переконатись 84 боржники, які кинули трубку під час розмови. І так буде до тих пір, поки повідомлення не буде прослухане до кінця. Або в кінцевому рахунку не буде погашений борг. Лише в такому випадку боржника перестануть турбувати телефонні дзвінки”.

Надіємось, що введення «Call Center DTR» не дасть недобросовісним споживачам забути про свій борг та надалі буде покращувати платіжну дисципліну споживачів.

Прес-служба КП «Луцькводоканал»

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ДТП у Львові: водій ...

КОМЕНТАРІ