Прокуратура Волині виконує вимоги Закону України

Прокуратура Волині виконує вимоги Закону України "Про доступ до публічної інформації"

10.10.14 17:09 0 649
Упродовж 9 місяців 2014 року до органів прокуратури Волинської області надійшло 118 запитів на одержання публічної інформації.

13 із них скеровано іншим розпорядникам, інші - розглянуто.

За результатами розгляду наразі на 84 запити надано інформацію, на 18 - роз’яснення, а на один запит в наданні інформації відмовлено.

Переважна більшість розглянутих запитів стосувалися кадрових питань, питань нагляду за додержанням і застосуванням законів, досудового розслідування та підтримання державного обвинувачення в суді, питань організаційно-розпорядчої діяльності органів прокуратури.

- Щороку кількість інформаційних запитів, які надходять до прокуратури, зростає, - зазначає старший прокурор прокуратури області з питань правового забезпечення та доступу до публічної інформації Петро Романішин та додає, що для громадян досі певною проблемою залишається питання розмежування сфери застосування Закону України "Про доступ до публічної інформації" та правовідносин, які врегульовані іншим законодавством, зокрема, Законом України «Про звернення громадян» чи кримінальним процесуальним законодавством.

Ставлячись із розумінням до такої ситуації, прокуратура в кожному конкретному випадку надає запитувачам роз'яснення вимог відповідного законодавства.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: 3388 працівників пошти ...

КОМЕНТАРІ