Волинська область: на потенційно-небезпечних та об’єктах з масовим перебуванням людей тривають тренування з питань цивільного захисту (фото, відео)

Волинська область: на потенційно-небезпечних та об’єктах з масовим перебуванням людей тривають тренування з питань цивільного захисту (фото, відео)

10.10.14 14:45 0 618
9 вересня в обласній клінічній лікарні в м. Луцьку відбулися тренування з питань цивільного захисту та комплексні тактичні навчання служб екстреного реагування обласного центру.

Навчання мали на меті перевірити дії медичного персоналу та керівництва одного з найбільших в області лікувальних закладів на випадок надзвичайної ситуації, відпрацювати порядок проведення аварійно-рятувальних робіт та укриття працівників і хворих з лікарні до захисної споруди.

За задумом навчань, внаслідок бомбардування виникла пожежа та зруйновано частину зовнішньої стіни фізіотерапевтичного корпусу, поранено 3 особи із числа медичного персоналу.

Після отримання ввідної чергові працівники лікарні чітко провели оповіщення керівництва та працівників лікарні, повідомили спеціалізовані аварійні служби міста.

До місця навчань вже за 5 хвилин прибули чергова варта частини спеціальної пожежної техніки, карета швидкої допомоги «медицини катастроф», аварійна бригада служби газу, працівники міліції, керівництво управління охорони здоров’я, представники органів місцевої влади.

Спеціалізовані служби організували надання медичної допомоги потерпілим, гасіння пожежі у фізіотерапевтичному корпусі, відключення газо- та електропостачання будівлі від загальної мережі. Всього було залучено 8 одиниць техніки та понад 20 співробітників служб екстреного реагування міста.

На другому етапі навчань медичний персонал лікарні відпрацював проведення евакуації працівників та хворих у захисну споруду, що розташована на території лікарні, для запобігання загибелі та травмування людей внаслідок бомбардування.

Навчання відбувались відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №443 від 26.06.2013 «Про порядок підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту», розпорядження голови Волинської облдержадміністрації від 19.09.2014 року №364 та затвердженого ним План-графіку.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ