Молоді слідчі з Волині переймали досвід старших колег

Молоді слідчі з Волині переймали досвід старших колег

10.10.14 08:29 0 679
Практичні заняття з підвищення професійного рівня представників слідчих підрозділів міськрайвідділів відбулися на базі Волинського училища професійної підготовки працівників міліції.

Під безпосереднім керівництвом заступника начальника слідчого управління УМВС України у Волинській області полковника міліції Івана Поторася молоді спеціалісти засвоїли методику розслідування злочинів, пов'язаних із використанням електронно-обчислювальних машин, засобів зв'язку та банківських рахунків. Окрім того, голова Ради адвокатів Волинської області Галина Руденко розповіла про загальні правила участі захисника у кримінальному провадженні та наголосила на його правах і обов'язках.

Практична частина занять включала розгляд кількох тем, які, зокрема, стосувалися особливостей проведення огляду місця події при виявленні трупа з вогнепальними пораненнями і вилучення та упакування біологічних слідів, порядку дій працівників ОВС з розшуку майна з метою накладення на нього арешту та відшкодування збитків, завданих кримінальними правопорушеннями.

Червоною ниткою у навчаннях пройшла тема щодо проведення виборчої кампанії, тож правоохоронці вкотре розглянули положення Конституції України, Законів України «Про вибори народних депутатів України», «Про міліцію», відповідних законодавчих та нормативно-правових актів.

Насамкінець молодим правоохоронцям наголосили на особливостях і важливості аналітичної та статистичної роботи органів досудового слідства та координації їх діяльності.

– Проведення таких занять – це хороша традиція, адже молодь від безпосередніх колег дізнається алгоритм проведення тих чи інших слідчих та процесуальних дій, вчиться застосовувати норми Кримінального процесуального кодексу, законів України та нормативно-правових актів і – головне – на практиці засвоює отримані теоретичні знання, – підсумував Іван Поторась.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові ...

КОМЕНТАРІ