Євген Мельник звернувся до Мінфіну щодо погашення заборгованості із заробітної плати працівникам шахти "Нововолинська"

Євген Мельник звернувся до Мінфіну щодо погашення заборгованості із заробітної плати працівникам шахти "Нововолинська"

10.10.14 14:01 0 671
9 жовтня 2014 року народний депутат України від ВО "Свобода" Євген Мельник скерував звернення до керівника Міністерства фінансів України щодо погашення заборгованості із заробітної плати працівникам шахти №10 "Нововолинська". Ще 14 серпня 2014 року Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо перерозподілу видатків, передбачених Міністерству енергетики та вугільної промисловості на підтримку вугільної галузі)". 11 вересня 2014 року закон підписав Президент, і 13 вересня він набрав чинності. Документ передбачає, зокрема, надання 100 млн. грн. на добудову першої черги шахти № 10 "Нововолинська".

"Зазначені кошти і досі не надійшли на рахунки підприємства. У м. Нововолинськ зростає соціяльна напруга, адже працівники держпідприємства "Передпускова дирекція шахти №10 Нововолинська" вже 5 місяців не отримують заробітної плати. Генпідрядник із будівництва шахти №10 ПАТ "Західвуглебуд" зарплату працівникам, задіяним на будівництві шахти, останній раз виплачував за лютий. Заборгованість складає 8 місяців. Ухвалення вказаного закону покликане забезпечити своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати працівникам, але цього не відбувається, що викликає справедливе незадоволення з боку шахтарів і їхніх сімей та призводить до акцій протесту", – йдеться у зверненні.

Народний депутат просить міністра фінансів О.Шлапака вжити невідкладних заходів для виконання зазначеного закону і перерахувати кошти на виплату заборгованості із заробітної плати працівникам шахти №10 "Нововолинська".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Россі замінить Бьянкі на ...
Наступна новина: Тернопілля: презентували ...

КОМЕНТАРІ