Анатолій Вітів: "Олександр Пирожик – той, хто відстоюватиме інтереси лучан, а не олігархів"

Анатолій Вітів: "Олександр Пирожик – той, хто відстоюватиме інтереси лучан, а не олігархів"

10.10.14 11:42 0 629
26 жовтня українцям належить обрати новий парламент. Цей доленосний вибір відбуватиметься за особливих, надзвичайних умов, коли над країною нависла смертельна небезпека.

Від того, наскільки патріотичним, національно свідомим і готовим на рішучі докорінні реформи буде склад наступної Верховної Ради, в прямому сенсі залежить існування української нації та перспективи її майбутнього. Якщо у новому парламенті знову переважатимуть олігархи та орієнтовані на них депутати, нерішучі і не здатні на вольові рішення особи чи й відверті вороги незалежної України, ми приречені на поразку. Всі ми можемо втратити країну й зазнати нищівної окупації імперською Росією.

Нинішній склад Верховної Ради показав, що в ній катастрофічно не вистачає народних депутатів, для яких Україна та її інтереси – понад усе. Натомість маємо переважно сіру масу, здатну мислити лише категоріями власних кишень і позбавлену державотворчого підходу. Ці депутати голосують за здачу Донбасу і проти люстрації. Вони не підтримують боротьбу з корупцією та антиолігархічні закони. Вони ніколи не будуть спроможні на глобальні системні реформи, хоча на словах можуть кричати про свій реформаторський потенціал. Однак, коли справа доходить до голосування, чомусь ніколи не голосують "за", вигадуючи всілякі фантастичні виправдання.

Переконаний, Україні та Луцьку потрібні депутати, які, не вагаючись, голосуватимуть за закони про люстрацію (справжню, а не косметичну), про повернення вкрадених капіталів із офшорних зон, про обкладення олігархів податками, про ліквідацію монополій в економіці, за пропорційну систему виборів за відкритими списками, створення сучасної армії, скасування недоторканості депутатів і суддів, повноцінне озброєння добровольчих батальйонів і надання їм потрібної зброї, тотальне реформування правоохоронної системи і можливість місцевої громади безпосередньо контролювати міліцію та місцевих суддів. Лише тоді лучани відчують зміни на краще, коли у владі буде достатня кількість людей, які чітко й послідовно підтримуватимуть докорінні перетворення та ідеї Революції гідності, а не намагатимуться вкотре зрадити Майдан.

ВО "Свобода" підтримує на виборах до Верховної Ради у луцькому виборчому окрузі №22 нашого побратима, першого заступника голови Волинської обласної ради Олександра Пирожика.

Олександр Пирожик має необхідний досвід роботи на благо громади. Він – відомий на Волині журналіст, який завжди займав принципову позицію з важливих суспільних питань. Обирався депутатом Луцької міської ради, з 2010 року – депутат Волинської обласної ради, тож його багаторічний досвід депутатської діяльності стане в пригоді й під час роботи в парламенті.

У роки правління режиму Януковича, коли депутатів обласної ради ламали через коліно чи банально скуповували як "тушки", фракція ВО "Свобода", до якої входив, а потім її й очолював Олександр Пирожик, була єдиною, яка не "стушкувалась" і зберегла цілісність та монолітність. Наш побратим брав активну участь у подіях Революції гідності. Разом із лучанами боровся проти місцевих слуг режиму, визволяв із їхніх лап патріотів. Брав участь у народних вічах, пікетуваннях правоохоронних органів і судів. Був на Майдані, в тому числі і в трагічний день 18 лютого, коли розпочався масовий розстріл мітингувальників псами режиму Януковича у Києві.

Олександр Пирожик не причетний до корупційних оборудок і схем, не має власних бізнес-інтересів, за ним не стоять ніякі олігархи. Це той, хто відстоюватиме в парламенті інтереси лучан, а не олігархів. Він багато років мешкає в Луцьку і добре знайомий із його проблемами. Знаю його як освічену, мудру, відкриту та принципову людину, яка не ховається від народу у чиновницьких кабінетах, а завжди готовий до відкритої розмови.

Олександр Пирожик – ідейний та відповідальний політик, член єдиної свободівської команди. Тому він завжди, як і "Свобода", голосуватиме за закони, потрібні українському суспільству та державі для якнайшвидшої модернізації України. Адже результати роботи парламентських фракцій у Верховній Раді минулого скликання засвідчили: саме "Свобода" є тією політичною силою, яка послідовно і безкомпромісно виступає за очищення влади, боротьбу за корупцією та олігархією, побудову потужної системи національної оборони.

Ідеї люстрації, соціальної та національної справедливості закладені в нашій програмі. І наш обов'язок перед українцями та Україною – добитися їх негайного втілення. Тому, чим більше у парламенті буде депутатів, які виступають не на словах, а на ділі за рішучі реформи і люстрацію, тим вищі шанси нарешті збудувати нову країну. Тупцювати на місці, як було 23 роки, ми не маємо ні права, ні часу. Це розуміє і мій побратим Олександр Пирожик, який балотується в Луцьку і сподівається на вашу довіру та підтримку.

Окремо хотів би звернути увагу лучан і на так звану категорію "благодійників", які під цією вивіскою намагаються потрапити до парламенту. Як показав досвід 2012 року, усі висуванці-"благодійники" стали опорою режиму Януковича у Верховній Раді. Люди, схильні купувати голоси виборів, застосовуючи матеріальні подачки, ніколи не будуть зацікавлені в тому, щоб змінити країну. Навпаки, їх основний інтерес полягає в тому, щоб якомога більша кількість українців залишалися на межі бідності. Адже купити заможних громадян значно важче.

Віддаючи свій голос 26 жовтня, пам'ятайте, що ви обираєте ваше майбутнє і майбутнє вашої країни. Ваш голос – це не просто позначка у бюлетені. Це ваш спосіб гарантувати всеосяжні зміни і виконання вимог Революції гідності, за які віддали свої життя Герої Небесної сотні. Водночас це – і спосіб не допустити цих змін, знову обрати слабких, не прогнозованих або ж відверто "прикормлених" олігархами осіб, які зовсім не налаштовані на рішуче оновлення країни.

Українці надто довго й болісно вчилися на власних помилках, щоби дозволити собі вкотре зробити неправильний вибір. Ми не маємо права повторити провалу Помаранчевої революції! Українському парламенту потрібні рішучі політики з державницьким мисленням, мета яких – змінити все на користь українців.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині відзначать ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ