Отоларингологи Хмельницької області говорили про сучасні аспекти діагностики та лікування інфекційних та алергічних захворювань

Отоларингологи Хмельницької області говорили про сучасні аспекти діагностики та лікування інфекційних та алергічних захворювань

10.10.14 09:27 0 827
8 жовтня у м. Хмельницькому відбулося засідання обласного ЛОР-товариства під керівництвом головного отоларинголога області, завідуючого отоларингологічним відділенням Хмельницької міської лікарні В.В. Каплуна. В зібранні взяли участь лікарі-отоларингологи та завідуючі ЛОР-відділеннями лікувально-профілактичних закладів всіх районів області.

У своєму зверненні до учасників засідання В.В. Каплун перш за все попросив присутніх пом'янути хвилиною мовчання заступника директора з наукової роботи Інституту отоларингології ім. професора О.С. Коломійченка Академії медичних наук України, доктора медичних наук, професора А.І. Розкладку, який нещодавно пішов з життя, але залишив після себе чималі напрацювання і величезний вклад в становлення і розвиток отоларингології України.

Опісля Володимир Валентинович повідомив і вкрай приємну новину – завідуючого отоларингологічним відділенням Хмельницької міської дитячої лікарні І.Т. Савчука нагороджено Грамотою і медаллю «За охорону здоров'я нації» від Загальнонаціонального проекту «Флагмани сучасної медицини», а також, поки що єдиного від Хмельниччини, внесено до 5-го інформаційно-біографічного видання про кращих працівників медичної галузі України.

На засіданні з доповідями про методи лікування, клінічні дослідження, діагностику захворювань виступили ЛОР-лікар Хмельницької міської лікарні Д.М. Василенко, завідувач ЛОР-офтальмологічним відділенням Кам'янець-Подільської міської лікарні №1 І.В. Шевага, завідувач хірургічним відділенням №3 Хмельницького обласного онкологічного диспансеру С.А. Золотаревський, ЛОР-лікар Хмельницької міської дитячої лікарні Л.І. Литвиненко. Медики говорили про сучасну методику лікування гострого тонзилофарингіту, причини виникнення і особливості терапії риносинуситу, алергічного риніту, комплексне лікування гострого отиту у дітей. А також розглядали клінічні прояви, діагностику, особливі рекомендації щодо застосування ефективних медичних препаратів у практиці ЛОР-лікаря для лікування гострих та хронічних інфекцій. Не обійшли увагою і таку актуальну тему, як рання діагностика ЛОР-онкозахворювань.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ