На Прикарпатті для реклами кандидат у нардепи без дозволу використав фото дитини

На Прикарпатті для реклами кандидат у нардепи без дозволу використав фото дитини

10.10.14 10:11 0 721
На Прикарпатті кандидат у нардепи без будь-якого дозволу використав для своєї реклами світлину маленької львів'янки із «Фронтової листівки». Мама дитини і припустити не могла, що фото її доньки опиниться на бігборді поруч із прізвищем коломийського самовисуванця Юрія Романюка. Жінка обурюється, адже фотографувала свою малечу для справді соціального проекту, а не реклами якогось кандидата. Тож вона подаватиме до суду.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).

«Ці світлини були зроблені під спеціальний проект «Фронтова листівка». Ми фотографували у Шевченківському гаю і потім усі зображення організатори проекту завантажили у Фейсбук. А вже через місяць багато хто із знайомих почали казати, що фото моєї дитини бачили на бігбордах дорогою у Коломию», – обурюється мати дівчинки Ірина Середа.

Розповідали, що, буцім, соціальною рекламою із зображенням дівчинки рясніють чи не усі вулиці Коломиї. Про політику на великому полотні – ані слова. Лише ім‘я та прізвище тутешнього кандидата у народні депутати Юрія Романюка. За поясненнями мати Єви сама поїхала до Коломиї.

«Мені відповіли, що фотографію дитини знайшли в інтернеті. І були дуже здивовані, що я мама дівчинки. Мовляв, не думали, що дівчинка з України, а зображення Єви просто - абстрактна фотографія», – розповіла Ірина Середа.

Тим часом юристи наголошують, що у своїх піар-кампаніях потенційні народні обранці не мають права використовувати дітей. До того ж, під час передвиборчих перегонів будь-який соціальний проект з іменем кандидата – це уже агітація.

«Коли збираєшся використовувати чи розповсюджувати фото із неповнолітніми, потрібно бути дуже обережним. Ці фотографії незвідки не беруться. У дитини, яка зображена, є тато, мама або опікуни, які обов‘язково повинні давати згоду на фотографування дитини. І знову ж таки, без згоди поширювати таку фотографію третя сторона просто не може», – прокоментувала медіаюрист Уляна Бабій.

Сам винуватець скандалу будь-що пояснювати на камеру відмовився. Телефоном лише пообіцяв прибрати усі борди із вулиць Коломиї. Тим часом мати Єви має намір подавати до суду. Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сокирянському районі ...
Наступна новина: Чехлы из флипа с ...

КОМЕНТАРІ