В Івано-Франківській області рятувальники дбають про безпеку літніх людей

В Івано-Франківській області рятувальники дбають про безпеку літніх людей

10.10.14 13:31 0 680
Завдання пожежно-рятувальної служби полягає не лише у гасінні пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а у тому, щоб проводити серед різних верств населення масово-роз’яснювальну роботу щодо безпечної поведінки заради збереження найціннішого – людського життя. Потенційно найбезпораднішими перед лицем вогню були і залишаються літні люди, особливо ті, котрі з якихось причин є самотніми.

Життя кожної людини складається по-різному. Кому судилося доживати віку серед дорослих дітей та онуків, а хтось на схилі років залишається одиноким. Проблеми у побуті, слабке здоров’я, відсутність простого спілкування – усе це відомо тим, хто опиняється сам на сам із суворою життєвою реальністю. Саме про цю категорію самотніх літніх людей піклуються соціальні служби на державному рівні. В Івано-Франківську такими людьми опікується територіальний центр обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.

Щотижня сюди сходяться пенсіонери, щоб відчути тепло людського спілкування, поділитися своїми проблемами та зустрітися з цікавими людьми.

8 жовтня на таке зібрання завітали і рятувальники. Старші люди – аудиторія надзвичайно вдячна. Вони уважно слухали усе, про що їм розповідали. А розповіли працівники пожежно-рятувальної служби чимало: про статистику пожеж та надзвичайних ситуацій по місту та області, про найтиповіші причини виникнення вогневих випадків у помешканнях та способи їх уникнення, нагадали правила поводження із газовими та електропобутовими приладами. А щоб усе викладене залишилося у пам’яті слухачів, їм роздали листівки на протипожежну тематику.

Проблемі безпечної життєдіяльності своїх підопічних у територіальному центрі надають надзвичайно великого значення. Адже лише свідоме ставлення до власної безпеки може запобігти багатьом трагедіям в оселях літніх людей. Особливо корисними у цьому сенсі, стверджує працівник Івано-Франківського територіального центру обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян пані Богдана Ботюк, є зустрічі з працівниками пожежно-рятувальної служби.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська ОДА посилює ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ