Представники Угорської Екуменічної Cлужби Допомоги переймаються долею переселенців на Прикарпатті

Представники Угорської Екуменічної Cлужби Допомоги переймаються долею переселенців на Прикарпатті

10.10.14 14:24 0 639
В Івано-Франківській ОДА 9 жовтня відбулася зустріч з представниками Угорської Екуменічної Служби Допомоги, які приїхали для ознайомлення з роботою Регіонального штабу та Координаційної ради з питань надання допомоги населенню під час надзвичайних ситуацій та вручення гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям, які проживають на території області.

Відкриваючи захід, керівник виконавчої влади Прикарпаття Олег Гончарук розповів іноземним гостям про те, що в області проживає понад 2300 осіб з Луганської, Донецької областей та півдня України, з них 900 – діти.

– Досвід роботи Координаційної ради вже визнано одним з найуспішніших в нашій країні та схвалено численними міжнародними організаціями, зокрема ОБСЄ, Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, – зауважив голова облдержадміністрації.

У свою чергу, Посол доброї волі Угорської Екуменічної Служби Допомоги Аніко Леваї зазначила, що налагоджена плідна співпраця з громадськими, державними організаціями, церквами, які підтримують нашу діяльність, також представники рятувальних служб вивчали угорський досвід з подолання надзвичайних ситуацій.

Представники Угорської Екуменічної Служби Допомоги надали 15 багатодітним родинам переселенців теплі ковдри і постільну білизну, які були прийняті з вдячністю. Також члени угорської делегації зазначили, що вони вивчатимуть потреби переселенців у зимовий період та надаватимуть відповідну допомогу.

Представники Угорської Екуменічної Служби Допомоги також були присутні на засіданні Регіонального штабу та Координаційної ради з питань надання допомоги населенню під час надзвичайних ситуацій, на якій співголова Координаційної ради Леся Аронець розповіла про те, як допомагають біженцям на Івано-Франківщині, докладаючи всіх зусиль, щоб люди, які залишили свої домівки за таких важких обставин, почували себе захищеними і потрібними.

Директор Угорської Екуменічної Служби Допомоги Ласло Лехел відмітив позитивний досвід прикарпатців щодо допомоги переселенцям, та підкреслив злагодженість та ефективність цієї роботи.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненські піротехніки ...
Наступна новина: Любомир Мельничук: ...

КОМЕНТАРІ