В Івано-Франківській області фахівці МВС вже ідентифікували 71 особу з числа загиблих у зоні АТО

В Івано-Франківській області фахівці МВС вже ідентифікували 71 особу з числа загиблих у зоні АТО

10.10.14 17:42 0 648
До правоохоронців з приводу експертизи ДНК звернулися вже понад 40 громадян. Експертна служба МВС забезпечена всіма необхідними реагентами для проведення аналізів. Інформація з контактами робочих груп у регіонах постійно доступна на сайті МВС України. Про це повідомив заступник начальника ДНДЕКЦ МВС України Костянтин Дубонос.

За його словами, слідчі здійснюють заходи з ідентифікації осіб, щодо яких надійшли звернення від громадян. Наразі кількість таких звернень сягає трохи більше 40 осіб і зумовлена тим, що робота з ідентифікації лише почалася.

Костянтин Дубонос зазначив, що фахівці експертно-криміналістичних підрозділів повністю забезпечені необхідними витратними матеріалами. Вартість дослідження становить близько 1 тисячі гривень, але оскільки ці експертизи проводяться в рамках досудових розслідувань, громадяни за їх проведення не платитимуть. Точність результатів ДНК-експертизи складає понад 99 відсотків.

– На сьогоднішній день з початку антитерористичної операції в підрозділах експертної служби вже ідентифіковано 71 загиблого, – зазначив заступник начальника ДНДЕКЦ МВС України.

На сайті МВС є банер з посиланням на інформацію про алгоритм дій, за яким повинні діяти громадяни, що виявили бажання здати зразки для проведення експертизи ДНК. Подібний банер є і в англомовній версії сайту відомства.

Прес-служба МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для повторної атестації ...
Наступна новина: Лейтенант Іршавської ...

КОМЕНТАРІ