Юрій Зюков: «Наше завдання – зробити вугільну галузь Львівщини ефективною»

Юрій Зюков: «Наше завдання – зробити вугільну галузь Львівщини ефективною»

10.10.14 08:54 0 659
У наступному році є можливість збільшити видобуток вугілля у Львівській області.

«Якщо цього року сподіваємось на 1, 6 млн. тонн вугілля, то в наступному ми бачимо, що зможемо добути орієнтовно 2 млн. тонн», - повідомив перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков, ознайомившись з Програмами розвитку гірничих робіт на 2014- 2015 рр. ДП «Львіввугілля».

Нарада, на якій розглядались перспективи галузі у наступному році, відбувалась у Львівській ОДА під головуванням заступника Міністра Юрія Зюкова і т.в.о. голови Львівської обласної державної адміністрації Юрія Турянського.

« кожен директор шахти доповів про свої плани на наступний рік. Кожен з них повинен був довести, що його виробнича програма є ефективною, що він має команду спеціалістів різних рівнів, необхідних для того, щоб збільшити видобуток вугілля» – розповів керівник Львівщини Юрій Турянський.

Окрім збільшення видобутку, ще одне завдання – ефективність.

Зараз середня собівартість вугілля ДП «Львіввугілля» -1600 гривень за тонну, а продаж – 1000 гривень. Різницю покриває держава.

«Наше завдання – відійти від такої практики і зробити вугільну галузь ефективною. Такі можливості на Львівщині є. Є необхідні запаси, є де працювати і кому. Потрібно подивитись на обладнання, вкласти бюджетні кошти у його оновлення, щоб покращити якість вугілля і збільшити ціну», – пояснив перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков.

Додамо, що Україна втратила 70% видобутку вугілля через події на сході. 57 шахт Донбасу опинились на окупованій терористами території.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Дату газових переговорів ще ...

КОМЕНТАРІ