У Львівській області учасники науково-практичної конференції обговорили питання виконання Програми співпраці із трудовими мігрантами на 2013-2015 роки

У Львівській області учасники науково-практичної конференції обговорили питання виконання Програми співпраці із трудовими мігрантами на 2013-2015 роки

10.10.14 10:15 0 689
8 жовтня в Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася І Міжнародна науково-практична конференція “Brain Drain – Brain Gain: світовий контекст та українські реалії” на виконання Регіональної Програми співпраці із закордонними українцями, трудовими мігрантами та реемігрантами на 2013 – 2015 роки.

У конференції взяли участь Міністр освіти і науки України Сергій Квіт, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Йосиф Ситник, голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан, голова представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфреда Профазі.

У своєму виступі Сергій Квіт зазначив, що вислів «Brain Drain – Brain Gain» виник не : “Ця проблема постала перед Англією після Другої світової війни, коли студенти і науковці почали виїжджати до США для продовження навчання і праці. Ця інтелектуальна міграція має свої плюси і мінуси. Нові можливості для студентів і науковців, які повертаються в Україну після навчання і стажування за кордоном, відкриває новий Закон про вищу освіту. Тепер відпадає необхідність у такій принизливій процедурі як нострифікація дипломів”, – зазначив С.Квіт.

Голова представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Манфред Профазі звернув увагу на те, що активізація трудової міграції пов'язана ще з таким негативним явищем як скорочення кількості населення у провідних країнах Європи. Погіршується демографічна ситуація і в Україні. І вона в майбутньому відчуватиме необхідність залучати кваліфіковані кадри з інших країн, але для цього необхідно створити для них належні правові та матеріальні умови.

Зі свого боку, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Йосиф Ситник зазначив, що станом на неможливо встановити точну кількість трудових мігрантів, адже вони не афішують свого виїзду за кордон, і в країнах перебування не поспішають ставати на консульський облік.

За приблизними підрахунками, зараз за межами України працюють майже 7 мільйонів громадян нашої країни. Найбільше їх – із Західної України.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Білорусь ратифіковує ...

КОМЕНТАРІ