У Львівській області рятувальники взяли участь у семінарі по наданню допомоги сім’ям вимушених переселенців

У Львівській області рятувальники взяли участь у семінарі по наданню допомоги сім’ям вимушених переселенців

10.10.14 10:36 0 598
Львівські рятувальники взяли участь у обласному семінарі з питань здійснення соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського спілкування. Організатором семінару є Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Про проблеми перебування населення, переміщеного із зони АТО та Республіки Крим, із соціальними працівниками спілкувалися психологи, медики та представники прес-служби Головного управління ДСНС України у Львівській області. Питань для обговорення та обміну досвідом назбиралося чимало, тому бесіда була досить тривалою, але ефективною. Зокрема, психологи поділилися досвідом спілкування із людьми, які побачили жахи війни та потребують постійної психологічної підтримки. Особливу категорію формують діти, які разом із дорослими покинули зону проведення бойових дій та перебувають у нестабільному психоемоційному стані. Окрім цього, для соціальних працівників став корисним досвід використання «валіз психолога». У ній зберігаються найбільш необхідні речі, які можна використати у разі виникнення надзвичайної ситуації: термос з теплим чаєм, медикаменти, іграшки для дітей та кольорові олівці для налагодження контакту з дитиною, тепле одіяло тощо.

Медик розповіла учасникам семінару про мобільний госпіталь ДСНС, який у разі виникнення небезпечних надзвичайних події оперативно розгортається для надання допомоги населенню. Такий госпіталь вже неодноразово використовувався для надання допомоги населенню, яке постраждало від стихійних лих у багатьох країнах світу.

Осінньо-зимовий період таїть у собі чимало небезпек, які створюють загрозу для життя та здров’я людини. До таких небезпек першочергово слід віднести пожежі у побуті та отруєння чадним газом. Фахівці ДСНС розповіли соціальним працівникам як правильно діяти у випадку виникнення пожежі житла та показали навчальний фільм. Окремо обговорили проблематику пічного й газового опалення. Слухачів цікавило як правильно обігрівати житло, правила експлуатації печей та справність димоходів. Рятувальники, наводячи приклади прикрих випадків, надали фахові рекомендації та попросили соціальних працівників допомогти у контролі за станом пожежної безпеки у помешканнях переселенців і соціально незахищених верств населення.

Загалом семінар пройшов ефективно, учасники обмінялися досвідом спілкування та надавання допомоги вимушеним переселенцям. Рятувальники та Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надалі співпрацюватиме, заради формування безпечних та комфортних умов проживання населення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Рахівщині ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ