Житомирщина: в облдержадміністрації обговорили роботу підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області

Житомирщина: в облдержадміністрації обговорили роботу підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області

10.10.14 14:40 0 662
9 жовтня відбулася нарада з питань роботи підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області, яку провів голова облдержадміністрації Сергій Машковський. У засіданні взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Геннадій Забродський, заступники міських голів з питань житлово-комунального господарства, керівники підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, ПАТ «ЕК» «Житомиробленерго» та Головного управління Міндоходів у Житомирській області.

Присутні обговорили проблеми підприємств водопостачання та шляхи їх вирішення.

Так, КП «Житомирводоканал» має великий борг перед ПАТ ЕК «Житомиробленерго». Як пояснив керівник «Житомирводоканалу» Михайло Ничипорук, це обумовлено, зокрема, низькою платіжною дисципліною споживачів. Підприємство почало працювати за новими підвищеними тарифами, внаслідок чого впав рівень платежів від населення – у середньому з 97% до 79%, що складає близько 2 млн. грн. за місяць.

Підприємства водопровідно-каналізаційного господарства міст Коростеня, Новограда-Волинського, Бердичева не мають боргів, але їхні проблеми пов'язані з відсутністю схем проведення розрахунків, внаслідок чого вони не можуть використати субвенції з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування.

На нараді була озвучена також проблема, пов'язана з діяльністю виконавчої служби. Її працівники, маючи виконавче провадження, вирішують питання, якщо боржник, споживач послуг, двічі не відчиняє двері або не володіє майном для погашення заборгованості. Однак проблема не зникає, адже кошти не надходять на рахунок підприємства. Це питання стосується всіх надавачів послуг і тягнеться роками.

Перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко пообіцяв підготувати лист-звернення до Міністерства юстиції України щодо роботи виконавчої служби, але зауважив, що на місцях має проводитися систематична роз'яснювальна робота. Якщо споживач отримує послугу – він має за неї сплатити.

Стосовно КП «Житомирводоканал» було вирішено обговорити проблему погашення боргів спільно з керівництвом ПАТ ЕК «Житомиробленерго», склавши графік реструктуризації боргу. Геннадій Дмитренко наголосив, що до врегулювання цього питання потрібно підходити виважено, аби не допускати судових позовів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Любомир Мельничук: ...
Наступна новина: Інформація про тристоронній ...

КОМЕНТАРІ