В Житомирській області роз’яснення щодо сплати військового збору з різних видів матеріальної допомоги

В Житомирській області роз’яснення щодо сплати військового збору з різних видів матеріальної допомоги

10.10.14 13:41 0 641
Головне управління Міндоходів у Житомирській області надає роз'яснення стосовно того, як сплачується військовий збір з різних видів допомоги.

Якщо матеріальна допомога має систематичний характер та надається всім або більшості працівників (наприклад, допомога на оздоровлення до відпустки) та виплата її передбачена положенням про оплату праці найманих працівників (колективним договором, галузевою угодою тощо), то з метою оподаткування вона прирівнюється до заробітної плати і з неї слід сплачувати військовий збір.

Щодо нецільової благодійної (матеріальної) допомоги, яку працедавець надає окремим працівникам за їх заявами у зв'язку з особистими обставинами і яка має разовий характер (для вирішення соціально-побутових потреб), то вона не входить до складу заробітної плати та з неї не сплачується військовий збір.

Окрім цього, виплати по листах непрацездатності (оплата перших п'яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця та допомога по тимчасовій непрацездатності) з метою сплати військового збору прирівнюються до заробітної плати.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі якщо ви ...
Наступна новина: Працівники ДАІ Волині ...

КОМЕНТАРІ