Поранений учасник АТО став студентом Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу

Поранений учасник АТО став студентом Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу

10.10.14 08:42 0 685
21-річний Володимир Оліщук із села Дубрівка Чуднівського району закінчив Бердичівський професійний аграрний ліцей. У березні цього року хлопець був мобілізований для проходження військових навчань до 30-ї окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського, а вже в липні потрапив у зону проведення антитерористичної операції. Володимир сподівався, що військові дії швидко закінчаться, він повернеться додому і вступить до Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу. Захищаючи Батьківщину, хлопець двічі отримав бойові поранення. Він лікувався в Одеському військовому госпіталі та пройшов курс реабілітації в санаторії «Дениші».

Незважаючи на пережите, Володимир знайшов у собі сили, щоб повернутися до звичного ритму життя. Для цього він хотів здобути освіту. Розуміючи, що вступна кампанія позаду, а навчальний рік вже розпочався, Володимир Оліщук не втратив надії на те, що зможе вступити до Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу. Сподіваючись знайти підтримку та розуміння, хлопець звернувся в управління освіти облдержадміністрації.

Для Житомирщини це був перший прецедент, який об'єднав зусилля керівництва області, автомобільно-дорожнього коледжу та Міністерства освіти і науки України. Усі хотіли допомогти молодому героєві, який ціною власного життя відстоював незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Ситуація Володимира Оліщука справді була особливою, оскільки чинне законодавство не передбачає процедури, яка б дозволила йому в жовтні здати екзамени та вступити до коледжу. Але небайдужість, співчуття та патріотизм багатьох людей допомогли хлопцеві втілити мрію в життя.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський одразу написав листа на ім'я Міністра освіти і науки України Сергія Квіта з проханням посприяти у вирішенні питання вступу Володимира Оліщука до Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу Національного транспортного університету та виділити одне додаткове місце державного замовлення для вступу на заочну форму навчання. Наступного ж дня Міністр дозволив створити всі умови для того, аби Володимира зарахували в навчальний заклад. А 8 жовтня хлопець на відмінно здав вступний іспит та був зарахований на другий курс Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу. Володимир Оліщук став студентом-бюджетником заочного відділення за спеціальністю «Обслуговування та ремонт автомобілів та двигунів».

За словами начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Олександра Пастовенського та директора Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу Національного транспортного університету Олександра Ніколенка, Володимир Оліщук – добрий, спокійний та розумний хлопець. Він продемонстрував високий рівень знань, адже в ліцеї він був відмінником. Посадовці сподіваються, що допомагаючи Володимиру здійснити мрію, всі долучилися до подяки йому за патріотизм і сміливість.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині чоловік ...
Наступна новина: Динамо підписало гравця ...

КОМЕНТАРІ