У Рівненській області рятувальниками проводиться робота щодо навчання населення правилам пожежної безпеки у осінньо-зимовий пожежонебезпечний період

У Рівненській області рятувальниками проводиться робота щодо навчання населення правилам пожежної безпеки у осінньо-зимовий пожежонебезпечний період

10.10.14 13:17 0 706
За минулий осінньо-зимовий період на території Володимирецького району було зареєстровано 37 пожеж, на яких виявлено загиблими 8 громадян. Вогнем за вказаний період знищено або пошкоджено 18 житлових будинків, 17 господарських та допоміжних будівель. Матеріальні збитки сягнули понад 380 тис. грн.

На у зв’язку із пониженням температури повітря, громадяни починають масово опалювати свої помешкання. Відтак ризик пожеж від несправного пічного опалення чи електромереж зростає в рази.

З метою запобігання виникненню пожеж, попередження загибелі і травмування людей на них у осінньо-зимовий пожежонебезпечний період працівниками Служби порятунку проводиться робота щодо навчання населення правилам пожежної безпеки у побуті. Рятувальниками Володимирецького районного сектору та Головного управління ДСНС в області спільно з представниками територіального центру обслуговування (надання соціальних послуг) в складі рейдової групи 8 жовтня проведено відпрацювання у смт. Володимирець.

Насамперед рейдова група відвідала оселі соціально незахищених верств населення: літніх людей, хворих, одиноких громадян та тих, що входять до так званої «групи ризику» (за певних обставин опинилися у складних життєвих обставинах). Адже у даної категорії населення питання забезпечення пожежної безпеки помешкань, ремонти електрообладнання та пічного опалення стоять далеко не на першому місті, і як свідчить статистика, трагедії найчастіше виникають саме в таких оселях. Всім, кого відвідала рейдова група, надавалася консультативна допомога з правил пожежної безпеки та вручалися пам’ятки на протипожежну тематику з вказаними заходами застережливого характеру.

Такі комплексні відпрацювання систематично проводитимуться і в інших населених пунктах району впродовж всього осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду. Заходи, що вживаються рятувальниками, направлені на те, аби звернути увагу населення більш відповідальніше ставитися до вимог пожежної безпеки, що в свою чергу допоможе зменшити кількість пожеж і трагічних випадків на них.

Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ