Рівненська область: вогнеборці ліквідували дві пожежі, які виникли через порушення правил поводження з вогнем

Рівненська область: вогнеборці ліквідували дві пожежі, які виникли через порушення правил поводження з вогнем

10.10.14 12:40 0 673
 08 жовтня о 14:55 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в селі Тріскині Сарненського району. До місця виклику негайно було направлено черговий підрозділ 8-ї державної пожежно-рятувальної частини. Прибувши за вказаною адресою було встановлено, що горить сіно та солома в приватному господарстві місцевого жителя. Через сильний порив вітру вогонь перекинувся на господарчу будівлю та існувала загроза поширення полум’я на житловий будинок, який знаходився за кілька метрів від пожежі. Бійці Держслужби з НС, швидко провівши бойове розгортання, за допомогою ручного водяного ствола ліквідували пожежу та не допустили розповсюдження вогню на житловий будинок.

Як згодом з’ясувалося, господар, зібравши сухе листя на присадибній ділянці, хотів його спалити. Проте, внаслідок пориву вітру, вогонь перекинувся на солому, яка знаходилось неподалік. Власник господарства хотів самотужки приборкати полум’я, але це йому не вдалося, в результаті чого вогонь перекинувся на сіно та господарчу будівлю.

Цього ж дня о 15:03 аналогічна пожежа сталася у Костопільському районі. Внаслідок дитячих пустощів з вогнем в селі Моквинські в приватному господарстві вогнем було знищено 4 тони сіна. Завдяки злагодженій та оперативній роботі вогнеборців місцевої пожежної команди села Пісків району вдалося не допустити поширення вогню на прилеглі будинки. Винуватцем загоряння виявився онук господаря приватного обійстя.

Шановні громадяни. Головне управління ДСНС у Рівненській області вкотре нагадує вам: розводити вогнища дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом і на відстані не менше 15 метрів від будівель та споруд. Місце для вогню слід обкопати землею, щоб попередити поширення полум’я. Не можна також кидати непогашених недопалків та сірників.

Особливе прохання до батьків: розповідайте своїм дітям про небезпеку пустощів із вогнем, будьте для них прикладом у дотриманні правил пожежної безпеки.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ