Якщо добровільно - то без відповідальності: на Тернопільщині розпочався місячник добровільної здачі зброї

Якщо добровільно - то без відповідальності: на Тернопільщині розпочався місячник добровільної здачі зброї

10.10.14 10:10 0 647
З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів, профілактики злочинів з їх використанням у жовтні на території України проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

У цей період громадяни можуть звернутись в органи внутрішніх справ, до дільничних інспекторів міліції і добровільно здати зброю, боєприпаси до неї, вибухові матеріали та спеціальні засоби. При цьому, треба відмітити, що громадяни, які добровільно здають зазначені предмети і матеріали звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Добровільно здана, технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони, заряджені речовинами сльозоточивої та дратівної дії після перевірки, чи не перебувають вони в розшуку, можуть бути зареєстровані на громадян у встановленому законом порядку.

Хотілося б звернути увагу громадян – близьких родичів померлих власників мисливської зброї та спецзасобів самооборони, що зброя та спецзасоби померлих власників у п'ятиденний строк повинні також добровільно здаватись їх родичами в органи внутрішніх справ, де вони зберігаються до вирішення питання про спадщину. Зберігання ж зброї і спецзасобів без дозволу органів внутрішніх справ тягне за собою притягнення громадян до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів та конфіскації зброї.

Слід відмітити, що місячники добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів стійко увійшли у практику роботи органів внутрішніх справ і проводяться щорічно, не менше двох разів на рік, і це дає свої позитивні результати на шляху боротьби з незаконним обігом вказаних предметів і матеріалів.

Детальнішу інформацію можна отримати за номерами телефонів у Тернополі 27-13-11 та 27-13-96.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Роль автомобильного ...
Наступна новина: У Сокирянському районі ...

КОМЕНТАРІ