Інформація про тристоронній тернопільський годинник з’явилася на французькому сайті

Інформація про тристоронній тернопільський годинник з’явилася на французькому сайті

10.10.14 14:43 0 677
Історія виготовлення унікального тристороннього годинника з’явилася на французькому сайті «Спадщина світового годинникарства». В опублікованому матеріалі описано усі технічні деталі процесу реновації: від проектування до офіційного відкриття годинника на бульварі Тараса Шевченка.

У матеріалі вказано, що міський голова Тернополя Сергій Надал ініціював відновлення годинника, який після війни був зруйнований радянською владою, і знайшов мецената для фінансування цього проекту. Тобто без затрат із міського бюджету. А відновлений тернопільський годинник унікальний тим, що він є другим у світі тристороннім вуличним всесезонним годинником, який має відкриті стрілки. Перший знаходиться у французькому місті Ам’єні.

Варто зауважити, що на сайті також подані точні характеристики годинника, які надав майстер-годинникар Олексій Бурнаєв. Так, повна висота конструкції – 6,45 метрів, колона має 4 метри, діаметр циферблату – 1 метр, а сумарна вага годинника приблизно 100 кг.

Ознайомитися із повним текстом матеріалу можна мовою оригіналу за посиланням: http://www.patrimoine-horloge.fr/ha-ternopil.html

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: в ...
Наступна новина: Волинська область: на ...

КОМЕНТАРІ