Іноземні партнери зацікавлені у співпраці з Тернопільщиною

Іноземні партнери зацікавлені у співпраці з Тернопільщиною

10.10.14 09:51 0 631
Максимальне залучення інвестицій та розширення партнерських зв'язків – один із пріоритетів у діяльності Тернопільської обласної державної адміністрації. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Олег Сиротюк під час презентації економічного та інвестиційного потенціалу області, яка відбулася 8 жовтня у Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ України в Києві.

Участь у ній взяли понад 100 представників іноземних дипломатичних установ та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, партнерів і потенційних партнерів міжрегіонального співробітництва області.

Окреслюючи привабливість регіону Олег Сиротюк зазначив, що влада області готова створити сприятливі умови для всіх, хто готовий вкладати кошти у розвиток області.

«Ми говоримо про переорієнтацію нашого економічного блоку в інституцію інвестиційного омбудсмена, який буде супроводжувати кожного, хто захоче вкладати кошти в область та знайти бізнес-партнерів, - зазначив голова ОДА. – Вважаємо, що теперішній шлях протидії корупції, який є в нашій державі, та в області створить передумови для того, щоб інвестор мав надійного партнера на Тернопільщині».

« ми пропонуємо сформувати конкурентно-спроможний, вигідний і результативний діалог. Ми зацікавлені у розвитку нового, динамічного партнерства. Мова йде про ті інвестиційні можливості, які має наш регіон. Це – впровадження найновіших технологій в сільське господарство, промислове виробництво, розвиток транспортної та туристичної інфраструктури, виробництво будівельних матеріалів», - констатував Олег Сиротюк.

За словами очільника області, підприємства Тернопільщини ведуть зовнішню торгівлю товарами та послугами з 880 країнами світу. Лише за перше півріччя цього року прямі іноземні інвестиції надійшли з 38 країн. Поряд з тим в області працюють понад 250 підприємств з іноземними інвестиціями.

«Водночас Тернопільщина готова впроваджувати нові проекти в економічній та гуманітарній сферах. Для нас дуже важливо не лише відновити ріст економіки, а створити передумови для її тривалого зростання, в цьому сенсі залучення інвестицій є чи не найголовнішим стратегічним завданням антикризової політики держави, та антикризової політики регіонів, особливо під час шніх подій на сході нашої держави. Я переконаний в тому, що ми зможемо знайти нові ідеї та проекти, які об'єднають економічний потенціал Тернопільщини, потенціал ваших країн та наших виробництв» - наголосив Олег Сиротюк.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області за ...

КОМЕНТАРІ