Підписано трьохсторонню Угоду про партнерство між Тернопільською обласною радою, облдержадміністрацією та представництвом Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

Підписано трьохсторонню Угоду про партнерство між Тернопільською обласною радою, облдержадміністрацією та представництвом Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

10.10.14 09:28 0 685
У Тернопільській обласній раді відбувся вступний семінар-презентація Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІІ» за участю голови обласної ради Василя Хомінця, голови ОДА Олега Сиротюка, міжнародного менеджера проекту Джейсінга Саха.

Безпосередньо семінару передувала зустріч сторін, під час якої очільники області та представник проекту поділились враженнями про діяльність представництва в краї та висловили впевненість про успішне продовження його роботи на Тернопіллі.

Під час заходу учасники підбили підсумки реалізації попередньої (ІІ) фази Проекту, окреслили план дій на майбутні чотири роки та на подальшу перспективу, презентували умови співпраці з районами. А також оголосили початок участі в конкурсі наступної фази Проекту.

Вітаючи учасників семінару, голова облради наголосив на тому, що Тернопільщина одна з перших областей в Україні відгукнулася на пропозиції участі у Проекті. «Реалізація спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) в Тернопільській області протягом 2008-2014 років продемонструвала зацікавленість більшості громад та місцевої влади у співпраці з Проектом, використовуючи запропоновані підходи до мобілізації громад, забезпечення співфінансування та впровадження місцевих ініціатив.

В ході реалізації Проекту МРГ в Тернопільській області місцеві громади, органи місцевої виконавчої влади та органи місцевого самоврядування спільно визначали пріоритети розвитку своїх територій, спільно планували та реалізовували заходи для забезпечення сталого розвитку свого села, селища.

Протягом двох фаз Проекту МРГ усього понад 87 тис. чоловіків, жінок та дітей Тернопільської області покращили умови свого життя через реалізацію мікропроектів щодо відновлення дитячих садків та шкіл (80), медичних пунктів (18), доступу до якісної води (6), охорони довкілля (2), енергозберігаючого вуличного освітлення (2). Дані місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об'єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів.

З початку впровадження Проекту МРГ в Тернопільській області було реалізовано 126 мікропроектів, на співфінансування яких з обласного бюджету було виділено 1 млн.745 тис. грн., а саме:

- в 2009 році – 1 млн.грн.;

- в 2010 році – 575 тис.грн.;

- в 2012 році – 170 тис.грн. (з них – 120 тис.грн. на впровадження методології відтворення досвіду).

Рішенням Тернопільської обласної ради від 15 березня 2014 року №1602 затверджено програму розвитку місцевого самоврядування в Тернопільській області на 2014-2018 роки, в якій

одним із пріоритетних напрямів діяльності є співфінансування Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Орієнтовні обсяги фінансування 500 тис. грн. щорічно.

шнє підписання Угоди про партнерство між Тернопільською обласною радою, Тернопільською обласною державною адміністрацією та Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй – це мобілізація місцевих громад, органів державної влади та місцевого самоврядування для прийняття спільних рішень та розподілу ресурсів з метою поліпшення життєдіяльності області.

Надіємось, що спільні наші зусилля будуть спрямовані на активізацію діяльності громад, на здатність місцевого керівництва компетентно та ефективно виявляти та вирішувати першочергові соціально-економічні проблеми та відчутно покращувати своєю діяльністю життя місцевої громади».

До слова: Проект Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», метою якого є сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом підтримки та співфінансування громадських ініціатив, працює на Тернопільщині з березня 2008 року.

У ході його реалізації в Тернопільській області місцеві громади, органи місцевого самоврядування та виконавчої влади спільно визначали пріоритети розвитку своїх території, спільно планували та реалізовували заходи для забезпечення сталого розвитку свого села та селища. Цьогоріч з огляду на складну ситуацію в Україні Проект бере на себе 70% фінансування.

Проект реалізовувався в таких сферах як: енергозбереження, охорона здоров'я, екологія, водопостачання, місцевий транспорт тощо.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ