Дату газових переговорів ще не визначили, Україна не надала пропозицій – Міллер

Дату газових переговорів ще не визначили, Україна не надала пропозицій – Міллер

10.10.14 09:04 0 626
Дата нової газової зустрічі у форматі Україна-ЄС-Росія не визначена, оскільки Україна не надала своїх пропозицій по даті переговорів. Про це заявив глава компанії «Газпром» Олексій Міллер, повідомляє російське агентство «Тасс». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Поки немає інформації, навіть пропозицій поки немає», – розповів Міллер.

Він також зазначив, що поки не було відповіді з боку України щодо спірних моментів газових переговорів.

«Поки ніяких документів ми не отримали», – сказав глава російської компанії «Газпром».

Вчора міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що Україна направила Єврокомісії свої пропозиції щодо вирішення газового конфлікту з російською компанією «Газпром». Він зазначив, що Єврокомісія, найімовірніше, погоджуватиме їх із російською стороною.

За словами Продана, представники ЄС повинні врахувати пропозиції, спрямовані Україною й Росією, і виробити на їхній основі єдину угоду.

6 жовтня міністр енергетики і вугільної промисловості зазначав, що газові переговори у форматі Україна-Росія-ЄС можуть відбутися через тиждень.

Раніше міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що дата наступної тристоронньої зустрічі по газу буде визначена після 7 жовтня.

Після тристоронньої зустрічі в Берліні 26 вересня комісар ЄС з енергетики Ґюнтер Еттінґер заявив, що Україна до кінця жовтня має сплатити Росії два мільярди доларів, а до кінця року – ще 1,1 мільярда доларів за раніше спожитий газ.

Якщо Росія до кінця жовтня отримає перший транш і передоплату за ціною 385 доларів за тисячу кубометрів, то поставить Україні п’ять мільярдів кубометрів палива.

Продан тоді заявив, що російській та українській сторонам не вдалося досягти домовленостей щодо принципів ціноутворення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Жителі та гості Луцька ...

КОМЕНТАРІ