Податки мають йти на покращення якості життя в регіонах – економіст

Податки мають йти на покращення якості життя в регіонах – економіст

10.10.14 10:59 0 656
В Україні потрібно змінити шкалу оподаткування і залишати регіонам більше грошей від податків, заявив в ефірі Радіо Свобода економіст, президент Центру антикризових досліджень Ярослав Жаліло. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, такі кроки дозволять легалізувати значну частину коштів, які нині виплачуються у конвертах.

«У нас, на жаль, достатньо ступінчасна, але відносно пласка шкала. Якби зробити її більш соціально-ефективною: для менших доходів – менша ставка, і декілька сходинок додати, то це, можливо, пом’якшило б загальне фінансове навантаження. І другий момент: необхідно, щоб людина усвідомлювала, що той податок, який вона сплачує зі своєї заробітної плати – це той податок, який фінансує місцеве самоврядування в регіоні, саме з цього забезпечується якість життя в регіоні», – сказав Ярослав Жаліло.

За його словами, у пакеті податкових реформ, які підготував уряд, таких змін немає. «А стосовно місцевого самоврядування далі розмов справа поки що не йде», – додав експерт.

Раніше голова державної фіскальної служби України Ігор Білоус заявив, що українці щомісяця отримують від 20 до 50 мільярдів гривень заробітної плати «у конвертах». YouTube
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 121,1 млн грн соціальної ...

КОМЕНТАРІ