В Чернівецькій області лікарі навчали рятувальників правильно надавати першу домедичну допомогу

В Чернівецькій області лікарі навчали рятувальників правильно надавати першу домедичну допомогу

11.10.14 17:44 0 655
10 жовтня на території аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області відбувся практичний семінар для рятувальників. Для його проведення було залучено працівників Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. В ході заходу медичні працівники навчали навикам надання першої домедичної допомоги начальників чергових змін Управління, начальників караулів Державних пожежно-рятувальних частин обласних та районних підрозділів.

«Завдяки таким заходам рятувальники зможуть краще допомогти людині під час пожежі, ДТП чи інших подіях до прибуття працівників швидкої медичної допомоги, а це в свою чергу, дозволить врятувати життя та здоров’я мешканцям краю» – сказав лікар виїзної бригади Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Охрімовський.

Захід складався із двох частин: теоретичної та практичної. В ході теоретичної частини лікарі нагадали рятувальникам правильні дії щодо надання допомоги потерпілим під час різних надзвичайних подій. Зокрема, фахівці продемонстрували як зупинити кровотечу, як допомогти потерпілому у випадку перелому, при отриманні опіків та як надати допомогу людині у випадку дорожньо-транспортної пригоди, а саме правильно витягнути потерпілого із затиснутого автомобіля і як правильно його транспортувати в автомобіль швидкої допомоги. Під час практичної частини рятувальники змогли самостійно спробувати допомогти умовному потерпілому: надати першу домедичну допомогу до прибуття бригади медиків, після чого доставити його в автомобіль швидкої допомоги.

«Проведення таких заходів є надзвичайно важливими, адже завдяки цьому пожежно-рятувальні підрозділи можуть вдосконалити свої знання щодо допомоги людям під час надзвичайних подіях різного характеру» – зазначив начальник медичної служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області полковник служби цивільного захисту Ярослав Стефак.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Володимир-волинські ...

КОМЕНТАРІ