Міліція застерігає буковинців від шахрайств

Міліція застерігає буковинців від шахрайств

11.10.14 10:47 0 633
Правоохоронці неодноразово розповідали про те, як вберегти свої кошти та не стати жертвою шахраїв, проте час від часу такі випадки все ж трапляються.

На найбільш розповсюдженими залишаються так звані телефонні шахрайства. Коли телефонують людині та повідомляють, що її родич або знайомий потрапив у біду чи ситуацію, яка для її вирішення потребує певної суми грошей. У разі перерахування зловмисники зазвичай одразу знімають з банківської картки кошти, при чому знімають їх за межами області, в різних містах країни, а номери телефонів, з яких дзвонили, відключають.

Щоб убезпечити себе від таких ситуацій, необхідно першочергово подзвонити тому, з ким ви нібито щойно розмовляли, або про кого йшлося у розмові, і переконатися, що з ним все гаразд.

Ще одним видом телефонних шахрайств є дзвінки від нібито працівників банку або соціальних служб, які телефонують щоб надати допомогу, збільшити кредитний ліміт чи перерахувати отримані кошти на ваш рахунок. Нікому ні в якому разі не кажіть свій ПІН-код, додаткове запитання в разі втрати ПІН-коду чи інші персональні дані, які доступні лише вам. Якщо вам дійсно телефонують з тієї чи іншої установи, то їм повинні бути відомі ваші персональні дані.

Поряд з телефонними дзвінками мають місце шахрайства при купівлі, обміні або продажу речей, зокрема через мережу Інтернет. Для того, щоби вас не ошукали під час онлайн-шопінгу, треба робити покупки лише у добре відомих інтернет-магазинах та уникати покупок через приватні оголошення.

Міліція Буковини звертається до громадян бути уважними та обережними, це допоможе попередити незаконні посягання на ваші заощадження.

Микола ГАМБАРНЮК,

т.в.о. начальника Кіцманського РВ

УМВС України в Чернівецькій області,

підполковник міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керуючий Львівською ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ