У Волинській області прокуратура Маневиччини повернула громаді села Комарове земельні ділянки вартістю 100 тис. грн.

У Волинській області прокуратура Маневиччини повернула громаді села Комарове земельні ділянки вартістю 100 тис. грн.

11.10.14 17:30 0 684
На особистий прийом до прокурора Маневицького району, який відбувався в селі Комарове, звернулися мешканці села зі скаргою на односельчанина, який на землях запасу забороняє випасати худобу, позаяк ця земельна ділянка нібито належить йому на праві приватної власності.

Перевіркою, проведеною за цим зверненням прокуратурою району, було встановлено, що розпорядженням Маневицької районної державної адміністрації двом мешканцям села Новосілки Комарівської сільради насправді було відведено кілька земельних ділянок загальною площею понад 2 га для ведення особистого селянського господарства. Однак державні акти на право приватної власності ці громадяни одержали на земельні ділянки площею аж 6,5 га.

Відтак, аби повернути громаді села землю, право власності на яку жодним рішенням органів виконавчої влади та місцевого самоврядування спритним селянам не надавалося, прокуратурою було заявлено два позови до суду з вимогою визнати недійсними державні акти на захоплені ними земельні ділянки.

Рішеннями суду позови прокуратури задоволено у повному обсязі. Територіальній громаді Комарівської сільради повернуто земельні ділянки вартістю 100 тисяч гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному у понеділок ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ