Луцькому бізнесу відшкодували понад 280 мільйонів гривень ПДВ

Луцькому бізнесу відшкодували понад 280 мільйонів гривень ПДВ

11.10.14 13:20 0 699
Протягом дев'яти місяців 2014 року на розрахункові рахунки платників податків міста Луцька та Луцького району відшкодовано 281,3 мільйона гривень податку на додану вартість.

Про це під час круглого столу з бізнес-спільнотою повідомила заступник начальника Луцької ОДПІ Світлана Сава.

Керівник акцентувала увагу присутніх на тому, що за 9 місяців 2014 року під процедуру автоматичного відшкодування потрапили 6 суб'єктів господарювання, які отримали 191,7 мільйона гривень бюджетного відшкодування.

«Ми приділяємо багато уваги детінізації економіки та стабільному наповненню бюджетів. Поряд із цим важливою складовою залишається активізація діалогу з бізнесом та громадськістю, особливо нині, під час реформування податкової системи. Адже запропоновані Урядом країни зміни повинні кардинально вплинути на зростання економіки кожного регіону та децентралізації бюджетної системи завдяки закріпленню за місцевими бюджетами стабільних джерел доходів та розширення дохідної бази місцевих скарбниць», – підкреслила Світлана Євгенівна.

Посадовець запевнила, що першочерговим завданням фахівців інспекції є особливий контроль за відшкодуванням податку на додану вартість та припинення розкрадання коштів з бюджету. Адже стабільна робота підприємств, оперативність та зручність механізму відшкодування ПДВ в автоматичному режимі, збільшення «автовідшкодуванців» - це запорука соціальної та економічної стабільності у регіоні.

На думку фахівців інспекції, запровадження з 1 січня 2015 року електронного адміністрування податку на додану вартість, унеможливить отримання незаконного бюджетного відшкодування і тим самим збільшить надходження до бюджету.

Інформаційно – комунікаційний сектор Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Перша ліга. Буковина не ...

КОМЕНТАРІ