Волинська область: під час акції «Запобігти, врятувати допомогти» кожна дитина може відчути себе справжнім рятувальником ,

Волинська область: під час акції «Запобігти, врятувати допомогти» кожна дитина може відчути себе справжнім рятувальником ,

11.10.14 11:57 0 583
Цікавий та незвичайний урок безпеки для вихованців Палацу учнівської молоді міста Луцька провели луцькі рятувальники. Захід відбувся у рамках акції «Запобігти, врятувати, допомогти».

Бійці ДСНС продемонстрували школярам обладнання пожежного автомобіля: драбину, пожежні рукави, стволи, засоби індивідуального захисту, спецзасоби, а також одяг, що призначений захищати вогнеборця, який у ньому працює. Кожен охочий міг приміряти рятувальне спорядження та сфотографуватися.

Рятувальники розповіли і про особливості гасіння надскладних пожеж. Шквал емоцій викликало демонстрація приборкання умовної пожежі. Більше того – школярі й самі спробували подати воду на гасіння.

– Мені ця екскурсія дуже сподобалася, багато я дізнався нового. Захоплення викликали найбільше пожежні, які дуже сміливі, що прийшли на цю роботу допомагати іншим – рятувати людей від страшної стихії – вогню. – Розповідає Микола Балабаш, учень Гімназії №18 м. Луцька. – Інструмент, який мене найбільше вразив, це спеціальні ножиці, які перерізають важкий метал, наприклад, людина застрягла в машині, а за допомогою цього інструменту її можна дістати. Також мені сподобалось як вогнеборці гасять вогонь – дуже швидко, хоча я знаю, що вогонь це така стихія, яку важко приборкати, але рятувальникам це підвладно.

– Я не вперше бачу роботу рятувальників, і на жаль, і на щастя. На жаль, тому, що я бачила реальну пожежу, бо вона була у мене біля дому – горіла машина. А на щастя, бо досить швидко пожежні приїхали і загасили, тому полум’я не перекинулося на будинок. Я була дуже вдячна і щаслива тоді. – Своїми враженнями ділиться Олена Патола, керівник гуртка журналістики Палацу учнівської молоді. – А було дуже приємно подивитися як це все виглядає на власні очі. І чесно кажучи я вражена, тому що коли бачиш з одного боку результат, як красиво і швидко пожежу гасять, це видовище яке надихає і дарує спокій. Щастя, що є люди, які про нас так турбуються, а з іншого боку коли бачиш всі ці пожежні пристрої, то розумієш як це все складно, як вогнеборці довго до цього готуються, щоб за лічені хвилини загасити вогонь, і починаєш ще більше поважати цю професію!

Насамкінець кожен охочий потрапив до кабіни пожежного автомобіля, а разом діти повторили номер Служби Порятунку «101» та основні правила безпеки в екстремальних ситуаціях.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Євген Лукавий очолив ...

КОМЕНТАРІ