Правоохоронців, які були поранені під Іловайськом, на Хмельниччині лікують чарівними звуками музики (+)

Правоохоронців, які були поранені під Іловайськом, на Хмельниччині лікують чарівними звуками музики (+)

11.10.14 12:27 0 665
Справжнє свято із піснями та танцями для бійців, які перебувають на реабілітації у відомчому санаторії УМВС в Сатанові, влаштували волонтери із Подільської мистецької сотні.

Начальник УМВС України в Хмельницькій області Олександр Розізнаний виступив з ініціативою запровадження на базі відомчого санаторію УМВС двотижневих реабілітаційних курсів для поранених правоохоронців, які постраждали в ході проведення антитерористичної операції.

На у центрі проходить реабілітацію 12 працівників міліції, більшість з яких — із Івано-Франківської області.

— Усі бійці знаходяться тут безкоштовно, вони відпочивають, з ними працюють психологи. Загалом ми робимо усе можливе, щоб вони могли повернутися до повноцінного життя, — зазначає Олександр Розізнаний.

І справді, навіть неозброєним оком видно, що хлопці ідуть на поправку. І їхні страшні розповіді про обстріли та полон видаються чимось нереальним. Але це правда, гірка правда. Те, що їм вдалося вийти з-під Іловайська, всі як один називають другим народженням. Вони були поранені, пройшли госпіталі, проте зараз життя налагоджується і найближчим часом хлопці знову стануть у стрій.

У тому, що поранені бійці так швидко ідуть на поправку, чимала заслуга і керівництва УМВС та персоналу закладу, а про волонтерів годі й говорити — навідують бійців чи не щодня, запрошують їх на зустрічі зі школярами, проводять екскурсії, привозять їм усіляку смакоту.

А цього разу на хлопців чекав музичний подарунок від Подільської мистецької сотні.

— Ми приїхали сюди, щоб підняти бойовий дух хлопцям, щоб вони відчули людське тепло і зрозуміли, що боролися не за якусь абстрактну ідею, а за нас з вами, за українців, — говорить один із організаторів акції, соліст оркестру УМВС України в Хмельницькій області Віктор Шайда.

Відверта розмова, щирі слова підтримки, душевні мелодії і добре відомі усім пісні таки зробили свою справу. Уже за кілька хвилин після початку концерту бійці почали посміхатися, плескати в долоні, а згодом і взагалі пішли в танок. Ключик до суворих сердець вдалося знайти чудовій співачці із Старокостянтинова Марині Українець, чоловік якої також уже кілька місяців воює у зоні проведення АТО.

Крім того, артисти передали вітання хлопцям від діток, які намалювали яскраві патріотичні малюнки та написали найщиріші побажання.

Для цих бійців двотижневий реабілітаційний курс уже закінчується, а персонал реабілітаційного центру готується прийняти нових героїв.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відзначили кращих ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ