Хмельниччина: учасники гуртка «Дружини юних рятувальників» ознайомилися з правилами поводження з вибухонебезпечними предметами

Хмельниччина: учасники гуртка «Дружини юних рятувальників» ознайомилися з правилами поводження з вибухонебезпечними предметами

11.10.14 10:24 0 596
Щотижня на Виставці пожежно-рятувальної служби Хмельниччини збираються школярі – учасники гуртка «Дружини юних рятувальників», щораз поринаючи у надзвичайно цікавий, привабливий і небезпечний світ мужньої професії. 9 жовтня на урок гуртка завітав провідний фахівець відділу організації реагування, готовності підрозділів та піротехнічних робіт Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області В’ячеслав Волохович, який детально ознайомив дітей із специфікою роботи та з небезпеками, що чатують на людину під час виявлення вибухонебезпечних знахідок.

«Чи легко бути піротехніком? Де навчають цій професії? Як піротехніки знаходять вибухонебезпечні предмети?» - без зупинки сипались запитання від дітлахів до рятувальника.

Розповідаючи про свою роботу, В’ячеслав демонстрував дітям обладнання, за допомогою якого піротехніки відшуковують та знищують вибухонебезпечні предмети, а також ділився досвідом. Демонструючи пекельні знахідки, фахівець застеріг про можливу небезпеку для життя під час самостійного транспортування або розбирання подібних пристроїв дітьми чи дорослими. Крім того, діти мали змогу приміряти костюм піротехніка, потримати обладнання та макети вибухонебезпечних предметів у власних руках.

Затамувавши подих, гуртківці переглянули фільм про роботу піротехнічної групи, де побачили і процес пошуку, і транспортування в спеціальних машинах небезпечних знахідок, і знешкодження їх у спеціально відведених для цього місцях.

Заняття добігло кінця і діти неохоче прощались із бойовим офіцером, чия розповідь допомогла по-новому поглянути на роботу піротехніків, скоригувати своє ставлення до безпеки у повсякденному житті.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина готується до ...
Наступна новина: Путін запропонував ...

КОМЕНТАРІ