У Львові пройшла міжнародна конференція про серцево-легеневу реанімацію

У Львові пройшла міжнародна конференція про серцево-легеневу реанімацію

11.10.14 08:21 0 679
У Львові відбулась міжнародна конференція «Навчання методам серцево-легеневої реанімації та використання зовнішнього автоматичного дефібрилятора (CPR/BLS – AED) в Україні: сучасний стан, вимоги для мережі тренінгів».

Як повідомили у прес-службі Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, конференція відбулася за підтримки Української ради реанімації.

Організаторами заходу виступили Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Мальтійська служба допомоги з Угорщини, Швидка допомога угорської мальтійської служби допомоги, Угорська реанімаційна спілка та Університет ім. Семельвейса – Клініка анестезіології та інтенсивної терапії у м. Будапешт.

Серед учасників були колеги із Закарпатської, Івано-Франківської, Хмельницької, Рівненської областей та представники із Львівського медичного коледжу післядипломної освіти.

Представники Мальтійської служби допомоги з Угорщини Габор Фрітуз та Аданій Ласло, висвітлили основні напрямки співпраці з колегами в Україні щодо проведення навчань-тренінгів для населення з надання домедичної допомоги, в рамках реалізації проекту «Золота година для пацієнта».

Керівник проекту, інструктор Габор Фрітуз, представив у своїй доповіді європейські стандарти надання домедичної допомоги пацієнтам при відсутності дихання та зупинці серцевої діяльності, використання при цьому автоматичного зовнішнього дефібрилятора, методів «чотирьох кроків» в навчанні слухачів.

Про стан навчання серцево-легеневої реанімації та користування автоматичним зовнішнім дефібрилятором в Україні: перспективи, можливості, проблеми, виступив завідувач відділу підготовки ДЗ «УНПЦ ЕМД та МК» МОЗ України, доцент кафедри медицини катастроф Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика Віталій Крилюк.

Арсен Гудима, д-р мед. наук, професор, завідувач кафедри медицини катастроф з курсом військової підготовки Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського, розповів про стан навчання серцево-легеневої реанімації у Тернополі в тренінговому центрі для мешканців міста, батальйонах територіальної самооборони та ін.

Завідувач навчально-тренувального відділу Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Людмила Гера розповіла про застосування набутих знань з питань серцево-легеневої реанімації під час спільних тренінгів з Мальтійською службою допомоги Угорщини.

Начальник госпіталю прикордонної служби Андрій Іващенко висловив подяку фахівцям Львівського центру медицини катастроф за проведені навчання з прикордонними загонами та наголосив на їх важливості у порятунку життя військових на полі бою.

Наприкінці конференції консул Генерального консульства Угорщини у м. Ужгород Ласло Віда подякував організаторам конференції за ґрунтовну роботу, висловив побажання щодо подальшої співпраці та підтримку українському народу у його демократичних прагненнях.

Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кращим представником ...

КОМЕНТАРІ