У Луцьку стартував Тиждень українського кіно на підтримку Сенцова

У Луцьку стартував Тиждень українського кіно на підтримку Сенцова

11.10.14 14:14 0 644
У Луцьку до 14 жовтня триватиме Тиждень українського кіно на підтримку режисера Олега Сенцова. Стартував Тиждень фільмом-мюзиклом «Трубач» у комплексі «Адреналін».

Про це IA ZIK повідомила журналіст Оксана Вашкевич.

Кінопродюсер Анна Паленчук розповіла, що розпочалися Тижні українського кіно з Києва, де викликали резонанс у глядачів. «Виявилося, що українське кіно хочуть дивитися, але більшість після переглядів нас запитують, а де можна переглянути інші фільми, крім тих, що представлені на Тижні, і ми не знаємо, що відповісти. Так, українське кіно є, але його треба активніше показувати і популяризувати, виховувати культуру споглядання вітчизняного продукту. Тому крім благородної цілі зібрати кошти на підтримку Олега Сенцова, ми хочемо донести наше кіно до українського глядача», – наголосила кінопродюсер.

У свою чергу, акторка Олеся Жураківська, яка зіграла одну з ролей у кіномюзиклі Анатолія Матешка «Трубач», розказала, що до проекту долучається багато кіномитців, кіноакторів, яким не байдужа доля Олега Сенцова. «Сам захід має на меті показати українському глядачеві, що наше кіно народжується на народному життєвому матеріалі, створюється українськими режисерами, у ньому грають українські актори, а тому таке кіно має бути близьким нашим глядачам», – резюмувала пані Олеся.

Що ж до переліку фільмів, які транслюватимуть у рамках тижня, то зі слів організаторів вони намагалися включити різнопланові фільми, які є не лише якісними, а й актуальними .

Після прес-конференції присутнім показали відео з виступом Олега Сенцова під час судового засідання у Москві та відеозвернення його сестри Наталі Каплан зі словами вдячності до глядачів, які долучилися до ініціативи.

Тижні українського кіно уже відбулися у Києві, Тернополі та Івано-Франківську.

Розклад показів у Луцьку:

9 жовтня 20.00 – «Трубач» (реж. Анатолій Матешко)

10 жовтня 20.00 – «Молитва за гетьмана Мазепу» (реж. Юрій Іллєнко)

11 жовтня 20.00 – «Істальгія» (реж. Дар’я Онищенко),

12 жовтня 20.00 – «Параджанов» (реж. Олена Фетисова, Серж Аведікян)

13 жовтня 20.00 – альманах короткометражної документалістики «Вавилон’ 13»

14 жовтня 20.00 – «Гамер» (реж. Олег Сенцов)

Нагадаємо, 29 вересня московський суд продовжив перебування українського режиссера під вартою, хоча, за свідченням його адвокатів, жодних реальних доказів провини Сенцова не з’явилося. Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині відбулося ...
Наступна новина: Тернопільщина готова до ...

КОМЕНТАРІ