Кардинал Гузар: Українців живить ідея любові до свого народу

Кардинал Гузар: Українців живить ідея любові до свого народу

11.10.14 08:44 0 625
Ідея любові до свого народу дає українській армії перевагу над армією загарбника.

Про це пише Архиєпископ-емерит УГКЦ Блаженніший Любомир (Гузар) у своїй колонці на Українській правді.

«Живемо в стані війни. На кордоні між Україною та Російською Федерацією – військові об’єднання: одні готові нападати на нашу державу, інші – боронити її від чужого нападу. Армія Російської Федерації чисельна, ідеться про десятки тисяч активних воїнів. Вони мають все необхідне: достатнє харчування, відповідний одяг-однострій, сучасну зброю, танки, гармати, літаки, про всяк випадок – медичні пункти. Ці люди пішли на фронт, усвідомлюючи всі його небезпеки, але вони спокійні за долю своїх родин. Про їхню діяльність розповідають відповідно налаштовані засоби масової інформації, – зазначає Блаженніший. – З українського боку не все так добре. Однак вищеперелічене не вичерпує всіх елементів, які запевняють перемогу».

З його слів, важко не помітити, що російським збройним силам бракує ідеї. Вони готові йти на будь-який фронт, куди їх пошле державна влада, проте не знають, чому мають там воювати, як це було, наприклад, у Чечні чи в Афганістані.

«Загальновідомо, що в минулі роки наші державні провідники свідомо занедбували сили, потрібні для належної оборони країни. Внаслідок цього, як ми переконалися півроку тому, коли розпочався конфлікт на сході України, наша армія опинилася в жалюгідному стані: не було ні спорядження, ні підготованих військових підрозділів. – зауважує кардинал Гузар. –

Спершу видавалося, що російській стороні запевнена перемога, а українці приречені на поразку. Але несподівано, навіть для громадян України чи інших держав, а головно для противника, число українських вояків із початку агресії, готових боронити рідний народ та свій край, з дня на день зростало, вони належно організувалися. Населення, підкріплене молитвою, з власної ініціативи почало збирати військове спорядження, харчування, одяг; фахівці-добровольці забезпечують пораненим медичну допомогу».

Любомир Гузар додає: якщо півроку тому вважалося, що порівняно з противниками ми великий, але слабкий народ, збройним силам якого бракує засобів для виконання свого завдання (захисту громадян), то з’ясувалося, що українці готові ефективно захищатися і робити це здебільшого власними силами.

«У чому секрет? Наших людей живить ідея любові до свого народу. Скільки людей взяли до рук зброю, яку вдалося придбати завдяки жертовності громадян, щоб боронити свої права! А за тими відважними людьми стоять мільйони, які в різні способи, але захоплені тою самою ідеєю, з вражаючим запалом, винахідливістю і готовістю доповнюють усе те, чого тимчасово бракувало, – підкреслює він. – Дивним чином війна, яка мала б нас зруйнувати, стає причиною духовного і матеріального зростання, що дарує нам надію на збройну перемогу, а ще важливіше – на здійснення нашого всенародного бажання бути нормальною, справді самостійною державою.

Ми щасливий народ, бо маємо провідну ідею. Існування такої ідеї і наше щире бажання її здійснювати після багатьох десятиліть змагань – це та сила, яка, за словами нашого поета Івана Котляревського, кріпить нас, навіть у найскладніших обставинах: «Любов к Отчизні де героїть, там сила вража не устоїть, там грудь сильніша од гармат».

Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина отримає ...
Наступна новина: Слідчі Волині разом із ...

КОМЕНТАРІ