У Львові можна побачити нові польські стрічки. Афіша

У Львові можна побачити нові польські стрічки. Афіша

11.10.14 09:42 0 640
Цих вихідних Львів, безперечно, можна вважати столицею кіно. Львів'яни і гості міста, окрім звичних сеансів у кінотеатрах, мають змогу побачити найкращі новинки з Польщі, а також переглянути мексиканське кіно. Крім того, фестиваль «Контрасти» потішить меломанів заключними концертами.

У п’ятницю у Львові розпочався третій Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком». Окрім найкращих новинок з Польщі, львів’яни і гості міста мають змогу зустрітися з режисерами та акторами.

Зокрема, кіноманів потішать такими фільмами:

«Габріель». Дванадцятирічний Томек захоплюється мотоспортом, тому весь вільний час проводить в автомайстерні. Під чуйною опікою механіка Рашиньського він відкриває таємниці будови машин. Одного дня хлопець тікає з дому діда й баби, з якими живе з часу смерті матері, і вирушає на пошуки батька.

«Каміння на шанель». «Бути переможеним і не піддатися – це перемога». Це девіз, яким в житті керуються троє молодих друзів Алек, Зоська і Рудий. Харцери, випускники варшавського ліцею мали амбітні плани на майбутнє, які перекреслив вересень 1939 року...

«Папуша». Заснована на фактах драматична історія першої ромської (циганської) поетки – жінки, свідомої свого авторського таланту. Першої, яка записала свої вірші. Першої, яку переклали польською та опублікували в офіційному виданні.

«Серце на долоні». Історія Константи – бізнесмена, справжнього олігарха, який, здається, вперше в своєму житті стикається з проблемою, перед якою він постає абсолютно безпорадним. Важка хвороба серця є для нього, немов вирок, а врятувати чоловіка може лише термінова трансплантація. Одну із головних ролей зіграв неперевершений Богдан Ступка.

«Хочеться жити». Хвилююча, переповнена оптимізмом і гумором історія неповносправного Матеуша, який – незважаючи на труднощі у комунікації з зовнішнім світом і численні підступи зрадливої долі – доводить, як багато може зробити сила людського духу.

«Чоловік вже (не) потрібен». Під впливом сонячних бурь Зося, 30-річна жителька Варшави, мусить переосмислити своє життя. Подруга Патриція намовляє Зосю знайти хлопців, які колись займали важливе місце в її житті, і спробувати дізнатися, чому між ними не склалося.

А з іншими фільмами та заходами фестивалю можна ознайомитися тут.

У рамках Днів мексиканського кіно у Львівському палаці мистецтв покажуть стрічки іспанською мовою з українськими субтитрами. Зокрема, у суботу о 18.00 відбудеться показ романтичної комедії «Коріандр і петрушка». У неділю о 14.00 трилера, драми – «Приємне товариство».

Найграндіозніше дійство у житті сучасної львівської музики – Міжнародний фестиваль «Контрасти» – добігає кінця.

На вихідних меломани матимуть змогу почути два останні концерти. У суботу о 18.00 – «Concerto grosso XXI століття», на якому звучатимуть твори українських та польських композиторів, зокрема Кшесіміра Дембського, Ігоря Щербакова та інших, прозвучить у виконанні Академічного камерного оркестру Віртуози Львова за участі солістів Андрія Карпяка (флейта), Володимира Дуди (скрипка), Оксани Рапіти (фортепіано).

У неділю о 18.00 відбудуться «Музичні меридіани «Контрастної» України: Крим-Донецьк-Харків-Київ-Львів». Символічне завершення ювілейних «Контрастів» має на меті продемонструвати розмаїття українських композиторських шкіл, а водночас – їх спільну відданість національній ідеї у час складних політичних перипетій і кривавої боротьби за єдність територіальну.

Пропонуємо Вам також репертуар театрів на вихідні. СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера о 18.00 покаже спектакль «Запорожець за Дунаєм». Гроші із нього підуть на допомогу бійцям в АТО.

Театр ім. М. Заньковецької о 18.00 запрошує побачити нову виставу «Король стрільців, або Муза в офсайді».

Драмтеатр ім. Лесі Українки на 18.00 приготував свою виставу «Вівісекція».

Театр «Воскресіння» у суботу та неділю кличе на «Веселу корчму», яка відбуватиметься о 18.00.

О 19.00 театр Курбаса покаже «Наркіс».

Перший український театр для дітей та юнацтва опівдні покаже спектакль «Зайчик-хвалько».

А театр «І люди, і ляльки» на 12.00 та 14.00 готує виставу «Пічкурик». НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Опівдні Львівська опера кличе на балет «Білосніжка та семеро гномів», о 18.00 – на оперу «Аїда».

У театрі ім. М. Заньковецької о 18.00 розпочнеться Урочиста академія з нагоди 160-річчя покровительки театру.

Драмтеатр ім. Лесі Українки приготував дві вистави: о 12.00 він покаже «Загублений хвіст…», о 19.00 – «Лісову пісню»

Театр Курбаса о 19.00 запрошує подивитися спектакль «Ma-Na Hat-Ta (Небесна земля)».

Перший український театр для дітей та юнацтва двічі покаже «Beautiful Карпати».

Вистава «Лелеченя і опудало» у театрі «І люди, і ляльки» відбудеться тричі – о 12.00, 14.00, 16.00.

У Львові на вихідних відбувається ф Lviv Tattoo. Це грандіозний фестиваль для активних, амбітних людей, які звикли нестандартно проводити час. Протягом трьох днів у гостей та учасників фестивалю буде можливість зарядитися драйвовою атмосферою фестивалю Lviv Tattoo Fest-2014, познайомитися з цікавими людьми мистецтва, зробити на пам’ять тату або пірсинг, взяти участь в конкурсах і поборотися за головний приз. Під час фестивалю відбуватиметься збір коштів для української армії, а частина коштів, виручених з продажу квитків, будуть скеровані на допомогу бійцям АТО.

У суботу на школярів на Погулянці чекає акваквест «Через скелі до води». Спортивне містечко функціонуватиме для дітей віком 10-14 років. Для учасників представлені траси для скелелазіння, велосипедів, каякінгу та мотузкової переправи. 100 учасників, які покажуть найкращий результат у скелелазінні, запросять на безкоштовний дводенний квест на катамаранах річкою Дністер. ФІЛЬМИ, ЯКІ ПРИГОТУВАЛИ ЛЬВІВСЬКІ КІНОТЕАТРИ МУЛЬТИКИ

«Ведмеді-сусіди». Ведмедям-сусідам і лісорубові доведеться стати нянями дитини, що опинилася в їхньому лісі. Все б нічого, якби цю дівчинку раніше не викрали бандити, які жадають її повернути і доставити замовнику – головному лиходієві. Тепер нашим героям доведеться битися з поганими хлопцями і допомогти знайти дорогу додому малятку.

«Клуб Вінкс. Таємниця морської безодні». Трікс повернулися! Вони хочуть заволодіти імператорським троном, щоб активувати величезну силу, але випадково будять Політею – злу німфу, досі прокляту трьома древніми відьмами. Вона готова укласти угоду з Трікс. Політея розповідає їм про те, що для активації трону їм потрібно звільнити Трітаннуса з Облівіона, але до цього їм потрібно роздобути життєву силу Короля. Трікс відразу подумали про Скай, який є королем Еракліона і до того ж нареченим Блум. Відьми відправляються в Гардені, де Блум і Скай проводять час разом.

НОВИНКИ

«Кінороман» (драма, комедія, мелодрама). Грейс в останні роки майже не спілкувалася зі своїм батьком, легендарним канадським кінорежисером Джоном Лореншеном. Тому вона дуже здивувалася, коли їй запропонували взяти участь у підготовці ретроспективного показу його робіт. Тим не менше, вона погоджується, хоч і не дивилася жодного з його фільмів. Виявляється, що її сусід Адам є справжнім шанувальником творчості її батька і пропонує їй свою допомогу. Але чим більше Грейс дізнається про роботи батька, тим більший вплив вони мають на її долю.

«Залишені» (фантастика, бойовик, трилер). Історія льотчика Рейфорда Стіла, що зіткнувся під час рейсу зі зникненням кількох пасажирів з салону літака. Незабаром стає відомо про випадки безслідного зникнення і в інших місцях. Людей охоплює паніка.

«Бивень» (жахи, комедія). Журналіст Уоллес Брайтон поїхав брати інтерв’ю і зник назавжди. Його друг разом з дівчиною Уоллеса відправляється на пошуки. Вони приводять пару до поліцейського у відставці, який багато років займався пошуком зниклих людей і який розповідає їм, що є якась закономірність у зникненні людей. Люди зникають, а потім знаходять їх спотворені кістки. Поліцейський думає, що все це справа рук серійного вбивці. Вважаючи, що Уоллес якимось чином потрапив до його рук, трійця йде по сліду маніяка, навіть не уявляючи собі, що правда, яку вони дізнаються, настільки жахлива, що в неї просто неможливо повірити.

«Прокляття Аннабель» (жахи). Джон знаходить ідеальний подарунок для своєї майбутньої донечки – це рідкісна старовинна лялька в білому весільному платті. Але захоплення подарунком тривало не довго. Одного разу вночі в їхній будинок заходять прихильники сатанинського культу.

НОВИНКИ

«Дракула. Невідома історія» (жахи, фентезі, бойовик, драма, військовий). Влад Дракула був видатним правителем, воїном і пристрасним чоловіком. Але доля звела його з ворогом, підступність якого не знала меж. І тоді Дракула уклав угоду: нелюдська сила в обмін на дрібничку – безсмертну душу.

«Загублена» (трилер, драма). Все було готове до святкування п’ятирічного ювілею подружнього життя, коли раптом зник один з винуватців цієї урочистої події. Залишилися сліди боротьби в будинку, кров, яку намагалися стерти, і ланцюжок «ключів» в грі під назвою «Полювання за скарбами».

Красива, розумна і неймовірно винахідлива дружина щорічно влаштовувала її для свого коханого чоловіка. І схоже, ці ключі, розміщені нею тут і там дивні записки і не менш дивні дрібнички дають єдиний шанс дізнатися про долю зниклої. Ось тільки чи не доведеться «мисливцеві» під час пошуку розкрити світові і кілька власних не вельми приємних таємниць?

«Кохання – найкращі ліки» (комедія). Роман Фобер – дивак і іпохондрик. Він ніколи не був одружений. Все його життя зводиться до того, щоб вишукувати у себе симптоми страшних, насправді не існуючих хвороб. Кожною знахідкою він прагне поділитися зі своїм єдиним другом – доктором Дмитром Звенкою. Дмитро вирішує допомогти Роману знайти жінку і таким чином вилікувати його від постійної іпохондрії, яка стає нестерпною.

«Праведник» (бойовик, трилер, кримінал). Захистивши ледь знайому повію, герой змушений вступити в сутичку з ЦРУшниками-перевертнями в погонах і російськими бандитами. Фінал у цієї війни був би передбачуваний, якби герой не був спецназівцем у відставці, що тільки почав життя з чистого аркуша.

Новости

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ