У Львові школярі концертом біля пам’ятнику Бандері вшанували героїв України

У Львові школярі концертом біля пам’ятнику Бандері вшанували героїв України

11.10.14 12:07 0 643
10 жовтня, біля пам'ятника Степанові Бандері у Львові відбулися урочистості з нагоди 72 річниці з дня створення УПА. Таким чином учні Львівської української гуманітарної гімназії ім. О. Степанів вшанували не лише тих героїв, які десятки років тому боролися за незалежність нашої держави, а й тих, хто зараз у зоні АТО.

Про це повідомляє кореспондент .

Різні навчально-виховні акції у гімназії відбуваються часто. Однак захід був особливим, оскільки його провели поза межами школи. За словами директора гімназії Лариси Василишин, відзначати створення УПА та вшановувати героїв найкраще саме біля пам’ятника С. Бандері.

«Звичайно, найкраще говорити про Бандеру біля цього пам’ятника. Так діти краще усвідомлять свою історію. Крім того, до його створення долучились і їхні батьки», – підкреслила директор.

Гімназисти приготували до свята не лише відомі пісні та вірші, а й танцювальний номер та написали власні вірші.

Люди з цікавістю спостерігали за дійством. Підтримати друзів прийшла ціла школа. Багато дітей були у вишиванках з українською символікою.

Нагадаємо, Українська повстанська армія розпочала свою діяльність з весни 1943 року на територіях, які до 1939–1940 років входили до складу Польщі і Румунії: райхскомісаріату Україна (Генеральна округа Волинь-Поділля) – з кінця березня 1943, Генерал-губернаторства (Галичина – з кінця 1943, Холмщина – з осені 1943) та румунської Трансністрії (Північна Буковина) – з літа 1944.

Традиційно вважається, що УПА створили на Покрову, тому саме 14 жовтня святкують як день УПА.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Євген Лукавий очолив ...
Наступна новина: Клюйверт відмовився ...

КОМЕНТАРІ